Kaliforgia: itt a vége

Kaliforgia
Vágólapra másolva!
Június 29-én este búcsúzik David Duchovny sorozata, a Kaliforgia.
Vágólapra másolva!

Hét évad után, június 29-én ér véget a 2007-ben rajtolt Kaliforgia, amely sokat segített David Duchovnynak abban, hogy levegye az X-Aktákban látott Mulder karakterét magáról. A hedonista életművész, a laza bohém figurája amúgy is jobban állt neki.

Tom Kapinos, a Golden Globe-ot és Emmyt is nyert sorozat kreátora az alkoholista nőcsábászt egy másik történetbe tette volna, egy rocksztárról szeretett volna forgatni, de érezte, hogy az nem menne jól, így egy írót helyezett különféle sztorikba. „Valójában magáról írt, szerette volna kombinálni a kettőt: bemutatni egy írót, aki úgy él, mint egy rocksztár" – mondta erről Marilyn Manson, aki szintén szerepelt a szériában.

Forrás: Showtime

Hank Moody szerepére rátérve, Duchovny azt szeretette benne a legjobban, hogy egy jól megcsinált világban létezik. "Nagyon jó dialógusokat, remek helyzeteket adtak hozzá az írók. Fontos persze, hogy egy roppant szórakoztató ember, egy olyan, már-már komikus módon, amilyet mindig szerettem volna alakítani. Úgy érzem, köztem és a szerep között amúgy csak egyetlen azonosság van... külsőleg nagyon hasonlítunk, csak neki sokkal több és jobb a sminkje" – mondta.

David Duchovny amúgy nem lazít a Kaliforgia végeztével, mivel az NBC berendelt egy 13 epizódos szériát Aquarius címmel. A sztoriban, amely Charles Manson első pár aktív évét dolgozza fel, a színész egy rendőrtisztet alakít, akinek magánélete zűrös - ebben van már gyakorlata, Hank Moody élete sem egyszerű.

A színésszel korábban telefonon interjúztunk, a cikk itt olvasható.