Gyerekkel bármit el lehet adni?

Dexter
Vágólapra másolva!
Egy médiában elterjedt mondás szerint igen, pedig valójában sokszor éppen ellentétes a hatás. Több sorozatban is belerondít a nézői élménybe egy-egy roppant idegesítő vagy éppen tökéletesen haszontalan gyerekszereplő. 
Vágólapra másolva!

Lily, Modern család

Modern család Forrás: ABC

Lillian Elizabeth "Lily" Tucker-Pritchett a komédiasorozatban cukiskodik, de mást jóformán nem is csinált két éven keresztül: nem szól, nem is nagyon reagál, Cameron Tucker és Mitchell Pritchett vietnami, örökbe fogadott gyerekeként szinte teljesen funkciótlan. Nagyjából annyi a szerepe, hogy a nézőkkel elfogadtassa, hogy egy meleg pár is lehet rokonszenves, és rájuk lehet bízni egy kisbabát. Ezt leszámítva a teljesen közönyös, egykedvű, de legalább csendes gyereket viszik fel-alá, teszik ide-oda, ő pedig csak néz unottan. Lehet, hogy a gyerek helyett inkább valami háziállatot kellett volna bevetni, az legalább gyakrabban okozna galibát.

Harrison, Dexter

Forrás: Showtime

A sorozatban minden gyerek, köztük Harrison, Cody és Astor folyamatos nyűg a főszereplőnek: nem tudja hová lepasszolni őket, amikor le akar vadászni egy sötét gonosztevőt, félbe kell hagyni egy többszörös gyilkos és erőszaktevő utáni hajszát, mert nem ér rá a bébiszitter. Mivel Dexternek csak teher a három gyerek, és ezt nemcsak érezteti, de még a monológjaiba is beleszövi, a nézőnek is azzá lesz. Rita két másik gyereke legalább egyfajta akadály a férfi és a nő közt, de Harrison hosszú részeken, évadokon át csak úgy van, és semmilyen érzelmet nem árul el az arca, amikor apja kézbe veszi. Talán ő is szociopata lesz, mint a fater.

Hannah Montana

Forrás: Disney

Eltűnődött már azon, miért affektál, hisztizik és szórja gunyoros poénjait a korábban oly jól nevelt unokahúga? Könnyen lehet, hogy azért játszik 16 éves amerikai tinédzsert 10 évesen, mert beleszaladt pár Hannah Montana-epizódba, és maradt meg benne utána az, hogy a szülőkkel pimaszkodni, őket nevetségessé tenni, a haverokkal csípős stílusban perlekedni kifejezetten trendi, követendő minta. És még tolltartón meg füzetborítón is őt kell nézni!

Walter Junior, Totál szívás

A White-családban nem ment könnyen az élet, az apa rákos lett, majd drogkészítésbe fogott, az anya súlyos depresszióba hullott, és még ott volt a kis Walter, aki egy pár részen keresztül Flynn-nek hívatta magát, pusztán dacból. A fiú öt éven át volt a sorozatban, de gyakorlatilag egyetlen igazán fontos fordulathoz nem volt köze, inkább csak statisztált, sodródott az eseményekkel. Láthatóan az írók sem tudtak mit kezdeni vele.

Dana Brody, Homeland

Szegényt eléggé utálták a sorozat elkötelezett hívei, mert az ő történetszála összesítve legalább egy órányi adásidőt vont el az igazán fontos, drámai karakterektől. A hol kémnek, hol nemzeti hősnek beállított apa megzakkanó lányát amúgy ügyesen hozta Morgan Saylor, az unott arckifejezést, a grimaszokat és a lenéző pillantásokat biztos sokat gyakorolta. A sorozat rajongói azonban megnyugodhatnak, a stáb is rájött, hogy nem jött be a nézőknek a karakter, és a fordulatok is úgy hozták, hogy súlytalanabb legyen. A lényeg, hogy a következő évadban már nem lesz sem állandó, sem visszatérő szereplő, legfeljebb pár jelenetet kaphat.

Paige, Americans

Megint egy fruska, még egy megzavarodott kamaszlány, biztos jól kijönne az előző kamaszlánnyal, Dana Brodyval. Neki sem könnyebb, hiszen az egész élete hazugság, úgy nő fel, hogy apja és anyja szovjet kém, de erről senkinek sejtése sincs, legalábbis egy jó darabig. Sem ő, sem kisöccse nem tesz sokat a drámai sorozathoz, viszont Paige tudálékos, túl kíváncsi és úgy hazudik, mint a vízfolyás. Napjaink legjobb kémes sorozatának nézői viszont valószínűleg inkább a szovjet követség belső ügyeit vagy Nina fehérneműjét tanulmányoznák inkább, semmint Paige szenvedését kövessék.

A kicsi Bandika, Barátok közt

Forrás: RTL Klub

„Megpattant Bandika és Berci kutya, ez pedig hatalmas izgalmakat tartogat, így közel 2,5 millió nézőt foglalkoztat az eset. A kedves eb és a csibész kisfiú kombinációja moziban is gyakran nyerő, a kedves duó most a tradicionálisan jól szereplő Barátok közt amúgy is kövér nézőtáborát hizlalta" – írtuk 2005-ben. Ebből kiderült két fontos dolog: egyfelől, hogy a manapság 1 millió embert érdeklő sorozat korábban 2,5 milliónál is járt, másfelől van nyoma annak, hogy Bandika létének onnantól volt értelme. Mert a 2005 előtti években, amikor kisbabaként vagy óvodásként időzött a képernyőn, az írók egyáltalán nem tudtak vele mit kezdeni, éveken át feleslegesen szállították be szegényt a stúdióba.

Annette, Első csók


Az a tény, hogy a tinisorozatokban idegesítő tinik vannak, még nem nagy újdonság, de a castingstáb bravúrja kellett ahhoz, hogy kitalálják a roppant irritáló, affektáló, minden lében kanál, kotnyeleskedő, állandóan rezgő, zizegő karaktert. Magalie Madison volt egykor Annette Lampion, úgy 300 részben, az RTL Klub adta évekig. A videó elejéből is kitűnik, milyen idegesítő a hangja volt eredetiben, de Mezei Kitty szinkronjától is ki lehetett szaladni a világból. Időközben azonban vonzó énekesnő lett az Első csók cérnahangú fruskája, képeket itt talál.

Pongrác úr, Szomszédok

Forrás: MTV

Pongrác "úr" egy magányos, koravén fiú Jutka iskolájából, aki betegesen keresi a felnőttek társaságát, és úgy is beszél, mint egy felnőtt. Karaktere teljesen életszerűtlen, a Szomszédok írói folyamatosan olyan mondatokat adtak a szájába, amiket még véletlenül sem mondana ki egy ilyen korú gyerek. Ráadásul roppant tudalékos, Kutya úrral való mély barátsága pedig már-már zavarbaejtő.

Manny, Modern család

Még egy okoskodó kisgyerek, akiknek határozott véleménye van a világról. Rico Rodriguez az HBO-n és az RTL II-n futó sorozatban remekül hozza a valódi koránál évekkel érettebb, komolyabb fiúcskát, aki nem a korosztályával játszik, hanem úgy tesz, mintha bölcsészkarra járó egyetemista lenne. Gloria hozta magával előző kapcsolatából, Jay a legtöbbször inkább csak eltűri, és nekünk is ezt kell tennünk, ha a komédiasorozatot követni szeretnénk.