A legizgalmasabb női ruhák a Szomszédokban

szomszédok ruha nőiruha
Vágólapra másolva!
Heves reakciók kísérték a Szomszédok – mai szemmel – legmeghökkentőbb férfiruháit bemutató cikkünket, ez azonban nem tántorít el minket attól, hogy ígéretünkhöz híven elmélyedjünk Etus, Jutka és Alma ruhatárában is, és kiragadjunk néhány figyelemre méltó darabot. Így öltözködtünk húsz évvel ezelőtt. Vagy nem?  
Vágólapra másolva!

Kezdjük a sort Etussal, aki rendszeresen igénybe vette lánya kozmetikai szolgáltatásait a Gábor-Juli szalonban, főleg, ha valamilyen társasági eseményre készült. Bár általában a puritán öltözködést részesítette előnyben, ez alkalommal egy eprekkel borított nyári zakóban érkezett, amelyhez színben tökéletesen passzoló piros lakktáska is dukált.

Forrás: Szomszédok

A vadkapitalizmus első éveiben járunk, felütötte fejét az újgazdag réteg, a fényűző partikra pedig olykor Szikszai művésznőt is elráncigálják üzletember ismerősei, hátha sikerül szert tennie egy-két jól fizető megrendelésre. Az öntudatos keramikus azonban nem hajlandó kiárusítani a művészetét, két kaviáros falatka között rendre visszautasítja a pénzeszsák surmók ízléstelen ötleteit, de természetesen megtiszteli őket azzal, hogy az alkalomhoz illő öltözékben jelenik meg közöttük. Ebben a jelenetben egy zöld-aranyban játszó inget választott bulidressznek, de az összképet a beazonosíthatatlan alakzatú kitűzővel dobja fel igazán.

Forrás: Szomszédok

Teleregényünk idején a női divat fontos elemi voltak a bundák és szőrmék, a sorozat stylistjai pedig elsősorban a csábító karakterekkel párosították ezeket a ruhákat. Nézzünk meg három változatot ebből a megoldásból.

A Mágenheim doktort ostromló, dúsgazdag Klarissza akár egy orosz úrinőt is alakíthatna valamelyik korabeli James Bond-moziban, nemcsak a kabátra, hanem a fejfedőjére is jutott a bundából, bónuszként ott van a hatalmas karika fülbevaló.

Forrás: Szomszédok

A szilárd jellemű mentőorvos persze csak nevetett Klarissza mesterkedésein, a fiatal medika, Eszter iránti vonzódása azonban már komoly lelkiismereti küzdelmet indít el benne. A Malek Andrea alakította lánynak ugyan valószínűleg nincs pénze egy bundakabátra, viszont egy komplett állatot – talán ezüstróka? – a nyakába terítve így is gondoskodott a kifogástalan eleganciáról.

Szőrmevonalon a véres tollú Stefi képviselte az átmenetet. Az újságírónő Vágási Ferinél még zárt kapukat talált, a csapodárabb természetű János házasságát azonban már sikerült feldúlnia – talán éppen ebben a bundában érte el az áttörést? A kor egyik meghatározó kiegészítője volt a klipsz, Steffi ebből is a méreteset részesítette előnyben.

Forrás: Szomszédok

A válltömés is a nyolcvanas-kilencvenes években élte fénykorát. A Mágenheim Julcsi egyik középiskolai tanárát alakító Sunyovszky Szilvia a vállméretét tekintve talán egy páncélos lovaghoz hasonlítható ebben a zöld selyemingben. A tanárnő tudta, hogy a kevesebb néha több: a grandiózus tömés mellé visszafogott méretű fülbevalót választott.

Forrás: Szomszédok

Kedvencünk ebben az összeállításban Vágási Jutka alábbi öltözéke. Megtippelni is nehéz, hogy ez milyen fazonú darab lehet, talán a kötényruha kifejezés lenne a legpontosabb.

Forrás: Szomszédok

Jutkának volt kitől örökölnie a stílusérzéket: édesanyja már akkor tudta: súlyos diszkrimináció, hogy csak a férfiak hordhatnak nyakkendőt.

Forrás: Szomszédok

A kozmetikai szalonba Oli helyére érkező Fruzsinának helyén van az esze, és a nyelvét is alaposan felvágták. Sajnos legtöbbször csak fehér köpenyben láthattuk, ezért kifejezetten üdítő kivétel ez a Dalí-festményt idéző ruha, amely mai szemmel is legalább olyan menő, mint amilyen a kilencvenes években lehetett.

Forrás: Szomszédok

Térjünk át Mágenheim Julcsira, aki a szemünk előtt serdült kislányból kamasszá, majd vált belőle felnőtt nő. Az első képen gyakornoki munkahelyén, a Griff Magazinnál látható, egy férfiingben. Akár cserélhetnének is a főnökével.

Forrás: Szomszédok

Évekkel később azonban már egy szavunk sem lehet: Julcsi immár készen áll a nagybetűs életre, a haja világosabb lett, tépett fazonja is a kor divatját követi, ahogy az áttetsző fekete felsője is. Egy igazi nőhöz új udvarló is jár: nem mintha Németh Kristóf csúnya fiú lett volna, Delfin, a rendőr viszont igazi szőke herceg, ráadásul komoly és céltudatos fiatalember.

Forrás: Szomszédok

Ez a felvétel Jutka általános iskolájában készült. Hagyjuk most az állandó szereplőket, és fókuszáljunk erre sárga darabot viselő, ismeretlen fiatal tanárnőre. Ugyanaz a helyet, mint Jutka előbbi kék ruhájánál: nem találjuk, hogy melyik ponton válik el a sárga ruha és a fehér ing, alatta van, vagy felette, egyáltalán külön ruhadarabokról van-e szó?

Forrás: Szomszédok

Bár János nem érdemelte meg ezt a kedves teremtést, Alma sokáig annyira szerette az erdészt, hogy még a pulóverét is szívesen viselte. A rend kedvéért azért alá vett egy fehér női blúzt.

Forrás: Szomszédok