917 ezren nézték Kállay-Saunderst és a szakállas nőt

Vágólapra másolva!
Felhozta az M1 nézettségét az eurovíziós hét, a két elődöntő és a finálé. Az ének iskoláját azonban semmi nem tudta megverni a múlt héten sem.
Vágólapra másolva!

A teljes lakosságnál a TV2 nyerte a múlt hetet, 14,7 százalékos teljesítménnyel, a 12,4 százalékos RTL Klub és a 9,1 százalékos M1 előtt. A közmédia egyes csatornája javított korábbi eredményein: a három eurovíziós este és a Forma-1 is segített ebben.

A legnézettebb műsor ezúttal is Az ének iskolája volt, 1 millió 111 ezer nézővel, a Barátok közt és a Tények követi a listán. Az Eurovíziós Dalverseny döntőjét 917 ezren figyelték átlagosan, de mivel éjjel fél egyig tartott, a csúcson egymillió fölött lehetett a szám. A Forma-1-es futam is igen nézett volt, 911 ezren követték vasárnap.

A 18-49-es célcsoport

Itt is a TV2 vezet (12,8%) az RTL Klub (12,6%) előtt. Az M1 ezúttal a fiataloknál megelőzte a Coolt és a Film+ csatornát (ez nem gyakori mostanában), a Viasat3 pedig továbbra is 3 százalék alatt tanyázik.

Az Eurovízió a fiatokat is érdekelte, 27 százalékos közönségaránnyal ment a 18-49-es célcsoportban a show, ezzel második lett, csak a Barátok köztöt nézte több ötven alatti felnőtt. A reklámozóknak fontos korcsoportban harmadik a Forma-1 lett, negyedik az Éjjel-nappal Budapest, ötödik pedig Az ének iskolája.