Ha nem vigyázunk, Kállay-Saunders megnyeri az Eurovíziót

Vágólapra másolva!
Első helyen áll egy internetes szavazáson, de ez még nem jelent túl sokat.
Vágólapra másolva!

Kállay-Saunders András toronymagasan vezet a Pre-chart of the Eurovision Song Contest 2014 nevű szavazáson, amelynek azonban semmiféle hatása nincs a hivatalos végeredményre. Az énekes még Facebook-oldalán jelezte a jó hírt pár nappal ezelőtt: „Nemzetközi szavazáson első helyen vagyunk. Jól esik látni, hogy szeretnek Európában. Legyetek velem, adjatok erőt, mutassuk meg, mit tudunk csinálni együtt, Magyarország! Love you all" – áll a posztban.

Március 4-én este 9071 ponttal valóban vezet a Running című szám, második az olasz, harmadik a spanyol induló, kettejüknek együtt van annyi pontja, mint Kállay-Saundersnek. A szavazás persze csak egy játék, önámításra alkalmas kizárólag, két okból is.

Egyfelől pár nappal ezelőtt csak 13 indulóra lehetett voksolni (kedd este már 19-re, de ez még mindig csak a komplett mezőny fele). Másfelől érdemes egy pillantást vetni a szavazók országonkénti bontására, és ott rögvest kiderül, hogy messze a magyarok voksoltak legtöbben, közel négyszázan, utánunk a lengyelek jönnek száz szavazóval, majd a spanyolok, 72 aktív látogatóval. Kállay-Saunders 73 ezer követővel bír a közösségi oldalon, ehhez képest és önmagában is roppant alacsony ez a szavazatszám. Az oldal itt található.