Új tulajdonosnál három magyar tévé

Vágólapra másolva!
Új tulajdonosa van az IKO Tematikus Csatornák Kft-nek: a SportKlub, a Fishing&Hunting és a DoQ adókat is üzemeltető vállalatot február 8-tól az Ayudate Holding Tanácsadó Kft. birtokolja.
Vágólapra másolva!

A SportKlub, Fishing&Hunting és DoQ adók új tulajdonoshoz kerültek: a tulajdonosváltással egy időben a SportKlub módosította műsorát. A csatorna értékesítette az olasz élvonalbeli liga (Serie A), valamint a francia bajnokság (Ligue1) közvetítési jogainak egy részét (erről itt írtunk szombaton). Az együttműködés keretében a bajnokságokat a Digi Sport, illetve SportKlub csatornák megosztva közvetítik.

Az új tulajdonos közlése szerint komolyan tervez a SportKlubbal, nem tervezi megszüntetni. A csatorna 2006 óta sugároz Magyarországon.

Két napja a SportKlub nézői közül sokan felháborodtak, amiért több olasz bajnoki közvetítése (így a Napoli-Milan meccsé) átkerült a Digi Sportra. "A Sportklubbal a napokban megkezdett, hosszú távú együttműködés keretében egyes bajnokságokat a Digi Sport, illetve SportKlub csatornák megosztva közvetítenek. Az együttműködés kiterjed az olasz (Serie A) és a francia (Ligue 1) bajnokságokra is" - válaszolta a cég az Origo megkeresésére. A Digi Sport 1 és a Digi Sport 2 jelenleg 150 kábelszolgáltató kínálatában szerepel.