Már alakított is a TV2 Az élet show-ján

Az élet show-ja
Vágólapra másolva!
A kora esti reality azzal a koncepcióval indult, hogy érdekesnek tartott civilek, ismeretlen emberek életét mutatja be, ehhez képest két héttel a rajt után már celebek szerepelnek ebben is. Van egyáltalán különbség az Édes élet és Az élet show-ja között?
Vágólapra másolva!

Az Édes élet a TV2 számára kedvező nézettségi adatokat szállított több ízben, így a csatorna nekilátott egy hasonló koncepcióval bíró realitynek, amelyet úgy harangozott be, mintha az Édes élet lenne, csak épp civil, ismeretlen szereplőkkel. Ahhoz képest, hogy az előbbiben szerepelt Hódi Pamela és VV Ágica, Az élet show-jában ugyancsak Hódi Pamelát láthatja az odakapcsoló, de Ágica helyett VV Éva hétköznapjait figyelheti meg, ha épp arra kíváncsi.

Az első hét lapos nézettségi adatai választ adhatnak arra a kérdésre, hogy mi szükség egy új műsort azonmód átszabni, de utána még felmerülnek újabbak. Ha összemosódik a kettő, akkor miért két műsorról, két brandről van szó, miért nem nyújtja inkább a TV2 másfél-kétórásra az Édes életet? Ha viszont különbözőek, akkor az miért nem látszik elsőre?

Az élet show-ja Forrás: TV2

A TV2-t kérdeztük, ott belátták, hogy alakítottak a napi valóságshow-n. „Folyamatosan figyeljük a nézői igényeket, és reagálunk is rájuk. Ezért alakítottunk az Élet show-ján. Egyértelműen két külön műsorról van azonban szó: előfordul ugyan, hogy van átnyúló szál, de mindkettő saját történetvezetéssel, más-más sztorikat bemutatva kerül képernyőre, és különböznek a szereplők is: míg az Élet Show-jában jelenleg a civilek mellett realityhősök szerepelnek, addig az Édes Életben főként közszereplők, előadóművészek, műsorvezetők. Az új irányt egyébként kifejezetten kedvezően fogadták a nézők: az Édes Élet előtt egyre többen és többen választják az Élet show-ját is esténként" – mondta Ökrös Gergely, a TV2 kreatív vezetője.

Az Élet show-ja szerdán 16,9 százalékos közönségaránnyal ment, az Édes élet pedig 16,3-mal (azaz nézik ezeket, de nem kiugróan sokan), viszont előttük a Tények 27,1-et szállított. Előbbi TV2-es reality a Fókusztól, utóbbi az Éjjel-nappal Budapesttől kapott ki nézettségben.