Mit nézünk a tematikus csatornákon?

Raktárvadászok
Vágólapra másolva!
Raktárvadászok, Licitvadászok, betegséggel foglalkozó realityk, dokumentumfilmek: ezeket követi a magyar tévéző a tematikus tévéken.
Vágólapra másolva!

A nagy csatornák nézettségével rendszeresen foglalkozunk, most vetünk egy kutató pillantást a tematikus csatornákra is (a nagy tévék heti nézettségéről itt olvashat). A tematikus tévéknél a teljes lakosságban Discovery Channel-túlsúly figyelhető meg, a tíz legnézettebb műsorból hat ezen a csatornán ment az év 3. hetében. A legnézettebb a Licitvadászok volt, 73 ezer követővel, 2,2 százalékos közönségaránnyal, utána a NatGeo egy dokumentumfilmje áll a listán (A harmadik birodalom építményei), majd a LifeNetwork Ha ciki, ha nem: beteg vagy című műsora. Negyedik a listán a Discovery a Raktárvadászok-kal, ötödik pedig újfent a LifeNetwork a Sürgősségi osztállyal.

Raktárvadászok Forrás: Discovery

Kereskedelmi célcsoportban a Raktárvadászok volt a legnépszerűbb a múlt héten, 2,4 százalékos közönségaránnyal (összehasonlításképp: a Való Világ 10 körül szállít), ezt követte a Licitvadászok, majd a Bekasztlizva külföldön, a NatGeo kínálatában. Eztán megint Discovery-műsorok sorjáznak, mint a Csomagcsaták és az Ereklyék a hátsó kertből. Az OzoneNetwork legnézettebb programja a célcsoportban a Modernkori csodák volt, 1,3 százalékkal, a LifeNetworkön pedig az Összenőtt testvérek és egy transzneműekről szóló epizód váltott ki nagyobb érdeklődést.