Király Viktor biztosan halad az Eurovízió felé

Király Viktor
Vágólapra másolva!
A pár éve Megasztárt nyert énekes a maximális negyven ponttal ment tovább a hazai eurovíziós selejtezőnek számító A Dalban, Marge 36, Szabó Leslie 35 pontot kapott a zsűritől. Lement az első elődöntő egy nem túl kritikus zsűrivel, pár hamis hanggal, két-három slágerszerű szerzeménnyel.
Vágólapra másolva!

Mostanában meglehetősen kevés köztévés műsor képes arra, hogy elérje az egymilliós nézőszámot, vagy legalábbis megközelítse azt: a Forma-1-es közvetítés és A Dal tudja ezt, nem is véletlen, hogy felismervén utóbbi nézővonzó erejét, az MTVA egy hatrészes versenyt csinált belőle, ahelyett, hogy egy háromórás show-val kihozna valakit nyertesnek.

A Dal egy dologban erősebb, mint az X-Faktor, a Voice vagy a Megasztár. Utóbbiak nagyobb népszerűséget, ismertséget hoznak temporálisan a győztesnek, köszönhetően az RTL Klub és a TV2 profi sztárcsináló gépezetének, bizonyára több pénzt és haknit is, a közmédiás zenés versengés viszont olyat kínál, amit a kétmillió nézőt vonzó X-Faktor sem: európai szereplést, a kontinentális ismertség lehetőségét, pár százmillió nézőt. Ha valaki egy fergeteges, eredeti számmal, egy brutális slágerrel, vagy egy meghökkentően dilis, szórakoztató produkcióval rukkol elő, akkor megvan az esélye arra, hogy külföldön is fellépjen, regionálisan befusson.

Nem állítható, hogy fesztelenül, hallatlan lazasággal indult volna a műsor: Harsányi Levente Kovács Katit népszerűsítő pólóban tréfálkozott, ByeAlex a szokásos flegmaságával és unottságával bejelentette, hogy „mögöttem a Depresszió" (az együttesre célzott), Novodomszky Éva és Gundel Takács pedig dánul flörtölgetett egymással, de úgy, mintha teljesen spontán lenne, és nem lett volna elpróbálva gondosan. A nyitószámot viszont jól választották meg, ahogy egy koncertet sem illik borongós lassúval kezdeni, itt a Group'N'Swing a vidám és jópofa Retiküllel próbálkozott. 34 pontot bezsebeltek, ez nem volt rossz kezdetnek.

Cserpes Laura szép, de hamis volt Forrás: NAGY ZOLTAN/Nagy Zoltan

Alapos szakértői elemzést a dalokról itt olvashat, de annyit jegyezzünk meg, hogy Cserpes Laura élőben meglepően hamis volt, és jellegtelen számmal jött (Rúzsa Magdi diplomatikusan és udvariasan finom kis megcsúszásról elmélkedett, Kovács Kati meg szemrebbenés nélkül adott egy hatost), a kikerekedett arcú, alacsony és szakadtan öltöző Oláh Ibolyának pedig roppant rosszul állt, hogy magas és rendes ruhát viselő háttérénekesnőket választott, de mivel frufruja gondosan eltakarta szemeit, ő ezt nem is láthatta (itt egy kép róla., a próbán készült).

Az Extensive robbanékonysága és fiatalsága kellett már az idősebb tévézők által favorizált,öreguras M1-re, de az énekesen hallatszott, hogy rettentően izgul, mert soha nem voltak még tévében. Ha kocsiban suhannánk éjjel az autópályán, és az első elődöntő tíz dala közül kellene választani, akkor Szabó Leslie szerzeményét hallgatnánk (a zsűrinek is tetszett, szép pontszámot kapott, Rúzsa Magdi egy tízest mutatott), esetleg a nyolcadiknak fellépő Depressziót, ha már álmosodunk.

Király Viktor Forrás: Nagy Zoltán, MTVA

Király Viktort sokan szeretik, sokan nem, de láthatóan profi: a maximális negyven ponttal ment tovább, Marge 36, Szabó Leslie 35 pontot kapott a zsűritől. Eztán szavazni lehetett, a tévéző populációnak pedig bejött Oláh Ibolya, a Group'N'Swing és a Depresszió dala, ők is ott vannak a középdöntőben.