Űrhajósok, kalózok, farkasemberek - új sorozatok 2014-re

Black Sails
Vágólapra másolva!
Steven Spielberg Halle Berryvel indít új sorozatot, Matthew McConaughey és Woody Harrelson együtt nyomoznak, Christian Slater életvezetési tanácsokat osztogat, mellettük pedig női farkasember és visszatérő halottak is színesítik a 2014-es év tévés kínálatát. Az új év első felének amerikai terméséből válogattunk, bemutatunk tíz sorozatot, amelyet mindenképp várunk a hazai tévék valamelyikére is.
Vágólapra másolva!

The Black Box (január, ABC)

Az X-Men-filmek rendezője, Bryan Singer az utóbbi időben olyan sorozatoknál működött közre producerként, mint az Édes, drága titkaink vagy a Doktor House, 2014-ben pedig a The Black Box-szal tér vissza a képernyőre. A Mystic Pizza és a Beethoven-filmek írója, Amy Holden Jones által jegyzett sztori középpontjában egy elismert neurológus áll, aki maga is mentális betegséggel küzd – őt Kelly Reilly (Lakótársat keresünk, Az igazság nyomában) játssza, de feltűnik többek között Vanessa Redgrave is.

Intelligence (január 7., CBS)

A Lost-ból Sawyerként ismert Josh Holloway a főszereplője az új sorozatnak, amelyet A nagy dobás írója, producere és rendezője, a pár tévéfilmet is jegyző Michael Seitzman álmodott meg John Dixon Phoenix Island című könyve alapján. A Holloway által alakított Gabrielnek egy mikrochip van az agyában, amellyel bármikor fel tud csatlakozni az internetre, és persze a hackelés sem esik nehezére, így jó hasznát veszi egy nemzetbiztonsági ügynökség. A színészgárdát a Helyszínelők Catherine-je, Marg Helgenberger is erősíti.

True Detective (január 12., HBO)

Magyar címként A törvény nevében-t kapta az HBO új sorozata, amely az amerikai premier másnapján, január 13-án már látható is lesz a magyarországi csatornán. A sorozatot valószínűleg a két főszereplő, Matthew McConaughey és Woody Harrelson fogja elvinni, akik rendőröket alakítanak, együtt nyomoztak egy tizenhét évvel korábbi rituális gyilkosság ügyében. Amikor egy új információ kapcsán az új nyomozók meghallgatják őket, felelevenednek a régi emlékek, kirajzolódnak a bűnügy részletei és a két egykori partner kapcsolata.

Matthew McConaughey és Woody Harrelson együtt nyomoz Forrás: HBO

Bitten (január 13., SyFy)

Torontóban játszódó kanadai sorozat, melynek középpontjában az egyetlen női farkasember áll. Az őt alakító Laura Vandervoort olyan sorozatok vendégszereplőjeként kezdte a pályáját, mint a Sue Thomas – FBI vagy a Helyszínelők, majd a Segítség, sztár lettem!-ben kapott komolyabb szerepet, később pedig játszott a Smallville-ben és a V, mint veszélyes-ben is. A széria Kelley Armstrong magyarul is olvasható írásán, a Women of the Otherworld című sorozat első könyvén alapul.

Rake (január 23., Fox)

A Fox Peter Duncan ausztrál sorozatát vette át, amelyben egy büntetőjogi ügyvéd küzd az önpusztításhoz vezető személyes problémáival. A forradalom gyermekei és a Játssz velem! című filmeket is jegyző Duncan az amerikai változatban is elvállalta az írói és produceri szerepet, a főhőst pedig a Lesz ez még így se! színésze, Greg Kinnear játssza, aki A Kennedy család című minisorozatban Jack Kennedyt alakította. A sorozatban Miranda Otto és John Ortiz is szerepel.

Black Sails (január 25., Starz)

A Spartacus-t is gyártó Starz csatorna rukkolt elő a kalózos sorozattal, amely a Stevenson-féle A kincses sziget előzményét meséli el. A Comic-Con nevű rajongói találkozón a szériát olyan lelkesedéssel fogadták a jelenlevők, hogy a Starz rögtön meg is rendelte a második évadot, ami a nézőknek plusz tíz epizódot jelent. A főszerepben Toby Stephenst láthatjuk, aki többek között a Jane Eyre-ben és a Válaszcsapás-ban volt eddig képernyőn, de feltűnik Jessica Parker Kennedy (The Secret Circle, 90210) is, és a plakát is elég jó.

A Black Sails plakátja Forrás: Starz

Believe (február, NBC)

Az ember gyermeke és a Gravitáció rendezője, Alfonso Cuarón tévésorozatba kezdett, amelyben a frissen felfedezett gyerekszínész, Johnny Sequoyah játssza a főszerepet – aki a neve ellenére lány. Egy különleges képességekkel – többek között telekinézissel, jövőbe látással – rendelkező kislányt alakít, akit egy zárt csoport nevelt fel, az úgynevezett kívülállóktól elzárva. A lányra egy egyébként ártatlan halálraítélt (Jake McLaughlin) vigyáz, akit a csoport szöktetett meg a börtönből.

Resurrection (március 9., ABC)

Már 2012 decemberében bejelentették, hogy sorozatot készítenek Jason Mott The Returned című regényéből, amelynek címe az életbe visszatérő halottakra utal. A történet egy Missouri állambeli kisvárosban játszódik, amelynek egykori lakói egyszer csak megjelennek, akár több évtizeddel a haláluk után – viszont mindannyian ugyanolyan idősek, mint akkor, amikor meghaltak, egy nyolcéves fiúra például Kínában találnak rá, harminc évvel az után, hogy megfulladt. A sorozat húzóneve a Doktor House Foremanje, Omar Epps.

Mind Games (március 11., ABC)

Rendhagyó munkahelyi sorozat egy problémamegoldó cégről, amelynél két fivér osztogat életvezetési tanácsokat – egyikük elismert pszichológus, aki maga bipoláris zavarral küzd, másikuk egy ügyes szélhámos, aki csalásért börtönben is ült. Előbbit a Nyakunkon az élet-ben megismert Steve Zahn játssza, aki legutóbb a Treme-ben vállalt tévés munkát, utóbbit Christian Slater alakítja, alkotóként pedig a Lone Star és az Awake író-producere, Kyle Killen jegyzi a sorozatot.

Halle Berry űrhajóst játszik Forrás: AFP/Pierre Andrieu

Extant (nyár, CBS)

Steven Spielberg új sorozata, amelyben Halle Berry játssza a főszerepet, talán nem is szükséges ennél több ahhoz, hogy várjuk a hazai tévék valamelyikére. Berry egy űrhajóst alakít, aki egy év után tér vissza a Földre, és megpróbál újra beilleszkedni a hétköznapokba – űrbéli tapasztalatai azonban hamarosan az egész emberiség sorsára kihatással lesznek. A történet fontos szereplője még a nő férje és kisfia, akik közül előbbi egy tehetséges tudós, utóbbi pedig az emberszerű robotok prototípusa, akit az "apa" alkotott meg.