Buja bejárónők és gyilkos űrpókok - sorozatpremierek júniusban

szörny földönkívüli földgömb skitter Falling Skies
Vágólapra másolva!
A tévécsatornák a nyárra általában nem tartogatnak nagy dobásokat, a júniusi műsorkínálatban azonban bőven találunk érdekességeket. Jön Spielberg sci-fije és egy remek horrorantológia, új sorozattal jelentkezik a Született feleségek alkotója, valamint Donald Sutherland is visszatér a képernyőre - itthonról és a tengerentúlról is ajánlunk három új szériát, valamint egy rendhagyó világpremierre is felhívjuk a figyelmet.
Vágólapra másolva!

Éghasadás (június 6., Viasat6)

Az utóbbi évek talán legkedveltebb sci-fije, amelyben ráadásul Noah Wyle-t is újra láthatjuk a Vészhelyzet után - Ha valaki nem tudná, ott ő játszotta dr. Cartert.

A történet szerint pókszerű idegen lények - és általuk irányított robotok - szállták meg a Földet: ellenük veszi fel a harcot az emberiség megmaradt része, amelynek az is a feladata, hogy kiszabadítsa a rabszolgasorba taszított gyermekeket. A széria ötletgazdája Robert Rodat, de az executive producerek között találjuk Steven Spielberget is - ők ketten nem először dolgoznak együtt, Rodat írta például a Ryan közlegény megmentése forgatókönyvét is.

Forrás: [origo]

----------------

Amerikai Horror Story (június 7., Viasat6)

Egy bizonyos réteg körében szintén igén népszerű sorozat, ám gyengébb idegzetűek számára nem ajánlott. Amint a címe is mutatja, horrorelemekkel jócskán megpakolt sztoriról van szó, melynek minden évadja különálló történetet mesél el. Az első szezon főszereplője egy részben halottak lakta ház, melynek valódi lakói sem maradnak sokáig életben; a második etap egy nem kevésbé nyomasztó helyen, egy elmegyógyintézetben játszódik. A dermesztő történeteket Ryan Murphy találta ki, aki a Glee-vel egy jóval könnyedebb világot rajzolt meg, a Kés/Alatt-tal viszont már sötét énjéből is kaptunk ízelítőt.

tvline

----------------

Twisted (június 11.)

Júniusban az Egyesült Államokban is debütálnak izgalmas(nak ígérkező) sorozatok, ezek egyike a Twisted, amely a misztikus thriller műfaját vegyíti a tinisorozatok elemeivel. Főhőse egy tizenhat éves fiú, aki öt év távollét után tér vissza szülővárosába - miután tizenegy éves korában megölte a nagynénjét, a valódi indokot azonban máig nem árulta el senkinek. A történetnek szomorú aktualitást adnak az egyre szaporodó iskolai lövöldözések, egy decemberi eset miatt szó volt arról is, hogy az ABC ejti a szériát.

----------------

Gyilkos hajsza (június 7., RTL Klub)

Borongós akciósorozat, amely sok mindenben emlékeztet a 24-re - a hasonlóságokat külön cikkben is összeszedtük korábban. A magyarul elég sablonos címet kapott történet (eredetileg: The Following) egy FBI-ügynök és egy sorozatgyilkos harcát mutatja be, amelybe a gonosz mindenre elszánt követői is beleszólnak. Az ügynököt Kevin Bacon, a gyilkost a Rómá-ból ismert James Purefoy játssza, az ötletgazda pedig a Sikoly-széria atyja, Kevin Williamson volt, aki a Vámpírnaplók-at is írja. Márciusban már a második évadot is megrendelték, így nem kell aggódnunk, hogy lezáratlanul marad a történet.

Forrás: [origo]

----------------

Devious Maids (június 23.)

Június végén indul az Egyesült Államokban a Devious Maids, amelyet mindennél jobban várhatnak a Született feleségek rajongói. A népszerű sorozat alkotójának, Marc Cherrynek az új munkájáról van szó, amely egy mexikói szappanoperára, az Ellas son la Alegría del Hogar című szériára épít - érdekes csavar, hogy a latin-amerikai produkciót pedig éppen a Született feleségek inspirálta. A történet középpontjában négy-öt bejárónő áll, akik a Beverly Hills-i elitnek dolgoznak, de közben saját álmaikat próbálják megvalósítani.

Lifetime

----------------

Under the Dome (június 24.)

Stephen King regényének adaptációja, ami már önmagában feltételez egy misztikus hangulatot. A magyarul is megjelent A búra alatt egy kisvárosról szól, amely köré egyik napról a másikra láthatatlan, de áthatolhatatlan bura kerül, amit a lakók nem tudnak mire vélni. A könyvből a CBS készített minisorozatot, amely a nyáron le is megy a csatornán: maga King executive producerként közreműködött a megvalósításban, ahogyan már több műve filmre vitelekor is. Főbb tévés munkáiról itt olvashat bővebben.

----------------

Crossing Lines (június 9.)

A Monte Carló-i Televíziós Fesztiválon lesz a világpremierje a Crossing Lines című krimisorozatnak, amely egy európai országok között működő különleges egységről szól, és amelyben Donald Sutherland is visszatér a képernyőre. A rangos tévés esemény több mint ötvenéves történetében ez lesz az első alkalom, hogy a nyitófilmet egy tévésorozat bemutatója helyettesíti, a szervezők indoklása szerint azért, mert "egy valódi globális produkcióról" van szó. A Crossing Lines-t francia és cseh helyszíneken forgatta a Sony Pictures, itthon az AXN fogja bemutatni.