Négytagú csapat nyert már X-Faktort

Little Mix
Vágólapra másolva!
A hazai tehetségkutató fináléjába jutott ByTheWay akár nyerhet is, bár Danics Dóra legalább annyira esélyes. A műsor formátuma Nagy-Britanniából származik, ott a nyolcadik évadig kellett várni egy csapat végső sikerére.
Vágólapra másolva!


Itthon először jutott be csapat az X-Faktor döntőjébe, a korábbi évadokban még a legjobb 4-5 közé sem kerültek, messze voltak a végső sikertől. Most a ByTheWay akár ünnepelhet is, azonban sokan nem feledik, hogy a többi előadóval szemben nekik két esélyük volt, hiszen Bozsek visszalépése után – a formátum szabályainak megfelelően – visszahozta az RTL az egyszer már elhullott kvartettet.

Little Mix Forrás: x factor

Simon Cowell 2004-ben indította az Egyesült Királyságban az első X Factort, amelyet utána éveken át szólisták nyertek, olyanok, mint Leona Lewis vagy Alexandra Burke. Csapat csak a nyolcadik menetben tudott diadalmaskodni, 2011-ben, akkor a négy nő alkotta Little Mix győzött – ők kifejezetten a show miatt álltak össze, korábban nem együtt énekeltek. Győzelmük után Simon Cowell lemezkiadó cége, a Syco Records kötött velük szerződést, az USA-ban a Columbia Records kötötte magához őket. Első lemezük egy éve jelent meg, hárommilliót adtak el belőle világszerte.

A hazai negyedik széria fináléja vasárnap este lesz az RTL Klubon, az esélyekről itt értekeztünk, a régi X-faktorosok pedig itt elemezték az évadot, a mezőnyt.