Krasznai Tünde nem hős, hanem áldozat

Vágólapra másolva!
Nyilatkozatot adott ki Dr. Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat egyik alapítója és elnöke: ő döntötte el, hogy nem kell Krasznai Tünde a parlamenti karácsonyi ünnepségre.
Vágólapra másolva!

Mint megírtuk, Krasznai Tündét nem látják szívesen a szervezők az idei parlamenti karácsonyon, noha a korábbi években mindig felléptek X-faktorosok a nehéz sorsú gyerekeknek szervezett ünnepségen. Az indok Krasznai múltja volt: korábban pornófilmekben szerepelt.

Dr. Edvi Péter a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat egyik alapítója és elnöke közleményben reagált a szerdai cikkekre. Mint írja, a karácsonyi programok szervezésével megbízott munkatársai tájékoztatták arról, hogy az X-Faktor egyik döntőse korábban pornószínésznő volt. "Én nem láttam az X-Faktort, és nem ismertem Krasznai Tündét. A szükséges döntés-előkészítés után egyedül hoztam meg a döntést, és kértem meg az RTL Klub vezetőit, hogy Krasznai Tündét ne szerepeltessék a karácsonyi műsorunkban. A döntésbe senkit nem vontam be, mert tisztán gyermekvédelmi szempontok szerinti, politikamentes döntést szerettem volna hozni. Így aztán a döntésről csak utólag értesült a Gyermekmentő Szolgálat elnöksége" - áll a szövegben.

Edvi szerint Krasznai semmiképp nem hős és példakép, ahogy az RTL Klub próbálja beállítani, hanem áldozat. "Mi biztosan nem csináltunk volna médiakampányt Tünde előéletével kapcsolatban, hogy aki addig nem ismerte, ebből aztán biztosan megismerje azt. Erre nem volt szükség. Ebben a médiakampányban egészen biztosan elsősorban Krasznai Tünde sérül" - tette hozzá.