Régi MTV-s vetélkedő térhet vissza, Híradó is lesz az M3-on

Kapcsoltam
Vágólapra másolva!
A decemberben induló M3 retrotévé naponta adja majd a Szomszédok és a Nők a pult mögött epizódjait, elővesz sok olyan műsort, amely csak egyszer volt adásban, a hatvanas-hetvenes években, és interneten sem fellelhető. A napi politika a Híradó-val fészkelődik be két archív műsor közé, napi több alkalommal, és elképzelhető, hogy feltámad egy régi magyar kvíz.
Vágólapra másolva!

December 20-án, este hatkor rajtol a közmédia M3 nevű retrocsatornája egy cirkuszos műsorral, ahol színészeket láthatunk a porondon, többek közt Latabár Kálmánt, Alfonzót. Ez csak egyszer, 1963-ban volt csak képernyőn, nem is ismételték azóta sem, így unikumnak számít Kálomista Zsuzsanna, a csatorna intendánsa szerint. A régi-új tévé több olyan műsort vesz elő, amely csak egyszer volt adásban, utána az archívumba került, és ott porosodott évtizedekig. Ezek természetesen a Youtube-on sincsenek fenn, igazi tévés csemegének számítanak.

Az első napokban lesznek tévéjátékok a kínálatban (A templom egere, Irány Mexikó), főzőcske Koós Jánossal, és adásba megy a Halló fiúk, halló lányok hat adása, Antal Imrével, Halász Judittal – a többi eltűnt vagy megsemmisült az idők során. Jó hír viszont, hogy a Játék határok nélkül összes adása megvan, ezeket le is adják, ez az egyik legtöbbet kért program. Az archívum feldolgozása, a filmek digitalizálása során derült ki, hogy sok anyag hiányos, így az 1966-os Táncdalfesztivál-ból is csak egy 30 perces darab maradt meg, a legtöbb híradó pedig, amely élőben ment, már sehogy nem rekonstruálható.

Ígér még az M3 Top Show-t olyan sztárvendégekkel, mint fiatal Kylie Minogue, 1963-as Zenebutik-ot, Kodály Zoltánnal, a rövidnadrágos Kocsis Zoltánnal, sportműsorokat és gyereksávot, szombat és vasárnap délután-este hatkor. Január 6-án indul a végleges struktúra, naponta lesz Szomszédok, naponta Nők a pult mögött (ezt a Kórház a város szélén váltja idővel). Régi hírműsor nem lesz, ellenben a sok archív műsor közé naponta többször beékelődik a mai, friss Híradó.

A legtöbb régi vetélkedőt is előveszik, digitalizálják az M3 részére, és szó van arról, hogy jövőre feltámasztják valamelyiket. Az MTVA által szervezett sajtóeseményen mindenesetre Rózsa György nagy lelkesedéssel vezényelt le egy Kapcsoltam!-ot az újságíróknak, fotósoknak, ő biztos benne lenne pár új adásban. De szóba jöhet még a Szerencsekerék, vagy Vitray, esetleg Egri bármely régi műsora (Egrivel itt olvashat hosszabb interjút, Vágó pedig aligha lesz mostanában a közmédián).

Arról, mely szolgáltatókkal egyezett már meg az MTVA, itt olvashat.