Leülünk Sebestyén Balázsékkal, kitaláljuk, mi legyen

Vudersőn és zuperszexi
Vágólapra másolva!
Az RTL Klub programigazgatója, Kolosi Péter szerint a Vundersőn és Zuperszexi nem bukott meg, ahogy azt a sajtó sugallja, csak az új műsorokra, új formátumokra jellemzően hullámzott a nézettség. A sajtótájékoztatón is elmondták, hogy kilenc adás lesz.
Vágólapra másolva!

Mint megírtuk, két adás van Vadon Jani és Sebestyén Balázs talkshow-jából, utána leáll, és kérdéses, hogy visszatér-e. A cikket számos internetes oldal átvette, és leegyszerűsítette azzal, hogy a műsor megbukott: erre kívánt reflektálni az RTL programigazgatója. „Október elején elmondtuk, hogy eleve kilenc adással tervezünk. A jövő évi, tavaszi struktúrában pedig azért nem szerepel a Vundersőn, mert nincs X-Faktor sem, nincs vasárnapi, este 9 órás sáv, ahová beférne" – kezdte.

Az RTL szerint a számok sem tragikusak, csak a sajtó csinált belőle buktát. „Bukásnak abszolút nem nevezhető a Vundersőn, pláne most, hogy adásról adásra egyre többen nézik. Ha a meglehetősen gyenge indulást nézem, akkor valóban szerényebbek a számok, de csak az RTL nagy sikereihez képest. A 18-49-es célcsoportban ma már csak 10 ezerrel nézik kevesebben, mint a TV2 nagy sikereként kommunikált Sztárban sztár-t. Többen nézik a célcsoportban Balázsékat, mint a Szulejmán-t, a Dr. Csont-ot, vagy az Édes élet-et. Abban a sávban amúgy filmek mentek idén, és csak három hozott jobb eredményt: az Avatar, a Die Hard 4 és a Jégkorszak 3".

Forrás: RTL Sajtóklub

Kolosi szerint semmi meglepő nincs a struktúrában, ki lehetett számolni, hogy kilenc adás fér bele, mert az X-Faktor hétvégén, a finálé vasárnapi estéjén eleve foglalt a kilenc órás sáv, és a nagy műsorok amúgy is általában karácsonyig tartanak: „Tavasszal pedig, ismétlem, az eredeti tervek szerint sem lett volna adásban. Mindazonáltal, ha vége a szezonnak, leülünk Balázsékkal, és kitaláljuk, mi legyen később. Értékelni kell sok mindent: ez egy nagyon új műfaj, amiben nekünk is számos új elemet ki kellett kipróbálni. Voltak dolgok, amelyeket rosszul mértünk fel, voltak, amelyeket viszont jól."

A programigazgató szerint az RTL Klub nem szokott visszariadni a „nem egyértelmű dolgoktól", az újdonságoktól, a műsor pedig, ami mostanában látható, már kiforrottabb, mint az első volt. „Amúgy pedig minden ilyen jellegű műsor sok adás után áll be egy megfelelő szerkezetbe: több híres, régóta futó amerikai show-t akartak levenni pár hét-hónap után, de megtalálta végül az egyensúlyt" – vélekedett.