Gyengül, de még első az X-Faktor

Vágólapra másolva!
1 millió 659 ezer nézőjével az X-Faktor szombati adása volt a legnézettebb műsor a múlt héten – bár ennél félmillióval többen követték a zenés realityt indulásakor.
Vágólapra másolva!

16 százalékos átlagos nézettségével az RTL Klub nyert a teljes lakosságnál, a TV2 13,8, az M1 8,2 százalékot ért el az év 46. hetében. Az X-Faktor szombaton 1 millió 659 ezer nézőt érdekelt, ezzel lett listavezető az 1 millió 466 ezret elért Barátok közt előtt. Harmadik a listán az Éjjel-nappal Budapest, negyedik a Tények, utána az RTL-es Híradó, majd a Sztárban sztár következik. Az ismert előadókat interpretáló énekesek műsora bő 30 százalékkal megy a teljes lakosságban, ami kifejezetten jónak számít. A Vundersőn és Zuperszexi húsz százalék alatt maradt, itt foglalkoztunk bővebben a műsorral.

Az M1 legnézettebb műsora a Forma–1-es közvetítés volt, ez 811 ezer tévézőt vonzott átlagosan. A csatornán bő 500 ezer néző követte a Híradó-t, illetve a Magyarország, szeretlek! című műsort. A Retrókabaré is érdekelt szűk félmillió honpolgárt, ami azt jelzi, hogy valós igény van az M3 nevű csatorna archív tartalmaira.

A kereskedelmi célcsoportban a vasárnapi X-Faktor-t követték a legtöbben, 642 ezer fiatalabb nézője volt, de ez is csak 29,9 százalékos közönségarányt jelent – volt már ennél sokkal jobb. A Barátok közt és az Éjjel-nappal Budapest után a Forma–1 jön a listán, az Édes élet pedig szépen felkúszott az ötödik helyre, a Sztárban sztár elé. A célcsoportban a legnézettebb heti sorozatot (Mentalista), hírműsort és filmet (Az esemény) egyaránt az RTL Klub adta. A nyár nagy sorozatsikere volt az USA-ban A bura alatt, itthon csak 10 százalékos közönségaránnyal ment legutóbb a TV2-n.