A mentorok hazaküldték a Fat Phoenixet

X-Faktor
Vágólapra másolva!
Szikora Róbert csapata és Krasznai Tünde párbajozott november 17-én az X-Faktorban, és ahogy az várható volt, a mentorok nem bízták a döntést a közönségre: 3-1 arányban úgy látták jobbnak, ha a duó távozik a show-ból. 
Vágólapra másolva!

Szikora csapata nyitotta a párbajt, a mentor zavaros felvezetője szerint az átértelmezés egy művészeti ág, és nagy szerencse, hogy a „Fat Phoenix nem inflálódik". A srácok a Stop című dallal rukkoltak elő, ezt Sam Browntól vagy Jameliától ismeri a nagyközönség.

Krasznai Forrás: RTL Klub

„Megharcolt élet áll mögötte, nagyon szeretem, hogy valódi, hogy igazi. Bármit énekel, az őróla is kezd szólni. Ő egy igazi tehetség, akiben nulla műanyag van" – konferálta fel Geszti mentoráltját, Krasznai Tündét, aki Radics Gigi Úgy fáj című dalát adta elő. (Érdekesség, hogy volt időszak, amikor a Radiccsal felálló Megasztár még az első X-Faktor ellenfele volt – no, nem sokáig, mert átmenekült péntekre).

Fat Phoenix Forrás: RTL Klub

Szikora szerint a Fat Phoenix a „szabad, őszinte, hippi gondolatot" hozta a műsorba, a lányt pedig nem tudta hová elhelyezni, Miskolc, Nyíregyháza és Debrecen is szóba került pár másodperc alatt. Geszti úgy vélte, hogy a duó egy Robin Hood-csapat volt, ami jó, de ennél is jobb, ha valaki eredeti és természetes, mint Krasznai.

„Pár adásban haragudtam rátok, mert elkezdtétek félvállról venni, de most odatettétek magatokat, nagyon tetszett. Tündit viszont imádom, nagy kedvencem, így Fat Phoneix, nektek kell hazamennetek" – szónokolt Tóth Gabi.

Alföldire maradt a döntés, ő pontosnak látta a csapatot, de a színpadon való jelenlétet tartja a legfontosabbnak, és ebben Krasznai volt az erősebb. Úgy látta, hogy Tünde fellépéseinek mindig volt igazi tétje, a csapat esetében ezt nem érezte annyira – így az énekesnő maradt a show-ban, csomagol Szikora csapata. Ő voltaképp már munka nélkül maradt volna ma estétől, ha nem került volna vissza vigaszágon a ByTheWay - ugyanis mindhárom csapata kiesett, de egyet visszatettek a műsorba.