Új tulajdonosa van a Sport TV-nek, a Minimaxnak, a TV Paprikának

Vágólapra másolva!
Az amerikai szórakoztatóipari médiavállalat, az AMC Networks Inc. és a Liberty Global a mai napon bejelentette, hogy megállapodást kötöttek Chellomedia-csoport adásvételéről.
Vágólapra másolva!

A Chellomedia eladásra kerülő részei: a Chello Multicanal, a Chello Central & Eastern Europe (beleértve az Atmedia-t is), a Chello Latin America, a Chello Zone, a Chello DMC, valamint a Chellomedia programkészítő közös vállalatai. A Liberty Global megtartja holland prémium csatornáit, a Film 1-et és a Sport 1-et - közölte a Chello Central Europe.

A Variety szerint a Chellomedia felvásárlása 1 milliárd 35 millió dollárba került, a tranzakció 2014 első negyedévében ér véget. Az AMC így 390 millió háztartáshoz jut hozzá, 138 országban.

Az AMC amerikai központú szórakoztatóipari médiacég, számos népszerű amerikai kábeltelevíziós márka tulajdonosa és működtetője. Az AMC, IFC, Sundance Channel, WE tv, és IFC Films csatornák exkluzív tartalmat mutatnak be az AMC/Sundance Channel Global által működtetett platformokon keresztül.

A Chello Central Europe hazai csatornái közt van a Spektrum, a Film Mania, a Film Cafe, a Minimax, a TV Paprika, a Sport 1 és Sport 2, többek közt.