Lepkehálóval kergették a lelkeket az X-Faktorban

X-Faktor
Vágólapra másolva!
Csordás Ákos beleesett a saját lelkébe, vallotta be, Szabó Ádám pedig lélekben nem érte le dala legmélyét – legalábbis a mentori elemzés szerint. Tóth Gabi olyan sokat emlegette az energia szót, hogy szerintünk (lélekben) a Duracell ügynöke. Lement a második élő X-Faktor, döntés vasárnap.
Vágólapra másolva!

Tóth Marci dinamikus, de semmiképp nem világszínvonalú előadása után hangszín, a rántott hús és a rántott csirke volt a téma Lilu és a mentorok közt, a másodjára érkező, hatvanas éveket idéző, pöttyös ruhában táncoló Batánovics Lili pedig gyorsan megmutatta, milyen hang kell valójában egy ilyen műsorba. Tóth Gabi ennek ellenére inkább testalkatát analizálta, azért dicsérte, mert molett ugyan, de jól néz ki, Szikora pedig egy rocklexikon egy vonatkozó szócikkét idézte fel, mint ahogy Geszti találóan megjegyezte.

A ByTheeWay tagjai egy asztalnál ültek végig, filmes betétdalt (When I'm Gone) énekeltek élvezhetően, tapsolva, poharat ütögetve. „Bravúros, fantasztikus, lenyűgöző" – dicsérte Alföldi, akitől ez nagy dolog, mert eddig fukarkodott a nagy szavakkal. Eckert Anikó jött, ő sokkal jobban nézett ki, mint ahogy énekelt, a Black Heartot kapta, a Stooshe-tól. „Ezt a dalt nem kellett volna odaadni neki, mert nem tudta elénekelni" – kritizálta Geszti. Alföldi jelezte, hogy ő nem hallott hamis hangot, de ezt csak a mentori elfogultság mondatta vele.

X-Faktor Forrás: RTL Sajtóklub

Bozsek Márk gitárral jött, magabiztosan dalolt, a nagymamák és kismamák egy része már a telefon után nyúlt, de Alföldi lehúzta: „Halálosan unatkoztam, lapos volt" – fintorogott, Tóth Gabi pedig rekordot döntött, tizenkétszer mondta ki a „nagyon" szót egyetlen mondatban. Melanie Fiona Monday Morning-jával érkezett Péterffy Lili, őt nem kényeztette Geszti: „Nem zavartál, de nem is érdekelt" – mondta egykedvűen. Szikora szerint küszködött (olyan uncsi volt, hogy elaludt, jelezte), Tóht Gabi szerint nem tette bele magát a dalba, és semmiféle energiát nem tapasztalt.

Csordás Ákos kisfilmje jóformán egyetlen durva termékelhelyezés volt, a product placement erőszakos formája, de utána a Dirty Dancing egyik betétdalával, a She's Like The Wind-del jött. Alföldi szerint túl sok érzés volt benne, Tóth Gabi harcias amazonként védte, mert "az egész ország tudja, mekkora lelke van", Szikora meg arra kérte, hogy ne ő érzékenyüljön el, hanem hagyja, hogy a nézők tegyék. „Kicsit beleestem a saját lelkembe" – vallotta be zavartan az énekes. Mindenesetre Lilunak tetszett, megnyugodhattak a nézők.

Krasznai Tünde egy Vaya con Dios-dallal jött, karakteres előadása után a csikidam ura egy párizsi mulatóban érezte magát, a volt megasztáros is dicsérte a dalt, Alföldi mórikálást érzett az elején, de utána azon tűnődött, mely produkciójába tudná begyömöszölni. Istenes Bencét a lecsós tarhonya érdekelte röviddel az újabb reklámbreak előtt.

A Fat Phoenix fellépése (Crucified – Army of Lovers) után Tóth Gabi újfent ellőtte kedvenc szavát, az energiát, Alföldi szerint teljes zűrzavar volt, amit látott, Szikra úgy látta, hogy a dagadt madár felfelé száll, Geszti viszont úgy vélte, hogy meredeken zuhan. Danics Dóra remekelt egy Amy Winehuse-dallal, az R-Go vezetője bókolt neki, Alföldit leszámítva dicsérték a mentorok. A Szalai Ádám-alteregó Szabó Ádám volt az egyetlen, aki magyar dallal jött, az Álomarcú lányt reformálta meg, a végén pedig olyan kétségbeesve nézett a kamerába, mintha tényleg egy álomszerű, elmosódott arcú nőt pillantott volna meg. Szikora szerint „lélekben nem volt alja a dalnak", bármit is jelentsen ez, Alföldi pedig úgy látta, hogy „a kémiában, amit sugároz, ott maradt benn".

Szabó Ádám a végén még két érzelgős mondatot elhullajtott arról, hogy az előadás közben anyukájára és kishúgára gondolt, ez még szavazatok százait hozhatja neki. Döntés vasárnap, és mivel főleg nők küldenek SMS-eket, a fiúk esélyesebbek a továbbjutásra.

Kinek van 15 százaléka? Pénteken megkaptuk az első adás szavazati arányait, a lista itt található.