Kínzás, könnyek, kesergés - összeállt az X-Faktor mezőnye

Eckert Anikó
Vágólapra másolva!
Alföldi olyan halkan beszélt, mintha templomban ücsörgött volna, és hosszan elemezte a fokozatosan összeomló próbálkozók jellemét, mielőtt kitette vagy továbbvitte volna őket. Tóth Gabi az elődjét, Keresztes Ildikót biztosan felülmúlja majd sírás tekintetében, legalább háromszor pityergett a műsorban. Megvan a tizenkettes csapat.  
Vágólapra másolva!

A mentorház nevű szakasz az X-Faktor hagyományosan legbőgősebb szakasza, mert ez tényleg az utolsó lépcsőfok az élő műsorok előtt: aki itt hullik el, azt hiheti, hogy élete nagy lehetőségétől fosztották meg, holott egy-két élő show még nem jelent országos hírnevet. (Itt olvashatja cikkünket az eltűnt X-faktorosokról, párnak közülük már a nevére sem emlékszik a tévéző populáció). A szombati adásban eldőlt, hogy kiket vitt magával Geszti és Szikora, vasárnapra a két másik mentor maradt.

Forrás: RTL Sajtóklub

Budapesten nyitottunk, egy sárgára mázolt kúria kertjében, Alföldi fogadta a megszeppent lánycsapatot, és a feszültségen az sem enyhített, hogy a volt direktor kitartóan magázódott velük. Az új frizurát viselő Keresztes Ildikó az ingatlanhoz öltözött, talpig sárgában bukkant fel, mentorsegédként ücsörgött benn, és ő is hallotta, amint Olajos Eszter kezdte a sort: I Need Some Love, jelezte. Molnár Melinda Metallicát énekelt, Keresztes bólogatott a gyümölcsöstál mögött, mintha a hideg is kirázta volna. "Jó volt" - dicsérte szűkszavúan Alföldi, nála ez volt a maximum, majd a lány modorosságáról értekezett.

A látszólag Janicsák Veca elveszett húgának tűnő Péterffy Lili a Kispál és a Borz Szívrablásával tett egy próbát, a mentor a végén nem szólt, csak intett a szemével az ajtó felé. "Egyre jobban ül a vállamra ez az egész" - kommentálta Keresztesnek, aki már háromszor átélte a mentorház izgalmait. A nyilvánvalóan őrülten izgatott Nagy Nóra után Batánivics Lili énekelt egy nagyot. "Olyan szinten be volt tojva, hogy az elképesztő" - állapította meg szakértő szemmel a segéd.

Forrás: RTL Sajtóklub

A meghallgatás utáni reggelen Keresztes jelentkezett be telefonon, szerintünk nem aludt a sárga kúriában, Alföldi meg nem aludt jól, mint megtudtuk. Batánovics Lili lett az első továbbjutó, persze sírt, zokogott, de nem merte megölelni a távolságtartó Alföldit, végül a mentora karolta át az emocionális sokk alatt lévő lányt. Nagy Nóra könnyes szemmel megúszta a kiesést, Olajosnak pedig olyan hosszan beszélt a rendező, hogy azt hihette a tévéző, hogy ez csak felvezetés a jó hírhez - de repült ő is.

Eckert Anikónak a kémiáról papolt a mentora, és amikor már elég jól pityergett a verbálisan megkínzott kislány, jelezte, hogy viszi magával. Pedagógiailag megkérdőjelezhető húzás levinni valakit a nullára, kritikákkal, kíméletlen személyiségelemzéssel, majd amikor már összeomlott, felrántani a magasba. Mondani sem kell, most is bokáig állt a könny a könyvtárszobában. "Nagyon meg fogom kínozni" - közölte Péterffy Lilivel a rendező-színész, amit a továbbjutó lány boldog kuncogással és persze pityergéssel honorált.

Eközben a tóparton

A folytatásban a fehérben feszítő Tóth Gabi és a kékben érkező Vera nővére fogadta a 25 év alatti fiúkat, mindketten tudták, milyen egy tehetségkutató, hiszen a Tóth lányokat egykor a Megasztár tette ismertté. Csordás Ákos nagyívű előadását könnyes szemmel nézte a mentor és segédje, Tóth Gabi el is sírta magát, a legszebb Keresztes-hagyományokat felidézve, Vera pedig belekacagott a napba a tóparton. Nagy Richárd is összeszedte magát, akárcsak Istenes Bence, aki egy nappal korábban képes volt megkérdezni egy csapattól, hogy ugye jobb továbbjutni, mint kiesni.

Forrás: RTL Sajtóklub

Ráduly Botond is lassúval jött, és ezzel nem volt egyedül, szinte mindenki balladával próbálta magát beénekelni az élő show-ba. Karapándzsity Kristóf nem volt elégedett magával, pedig úgy hajlított folyamatosan, hogy Caramel is felkapta volna a fejét, ha ott bóklászott volna a tó partján. Szabó Ádámra is meghatottan pislogtak a Tóth lányok, Vera nagy görcsöt látott benne, Gabi a megnyílásról filozofált, arra vágyván, hogy a volt Csillag születik-harmonikás úgy repüljön, mint egy madár.

Forrás: RTL Sajtóklub

Késő éjjel megszületett a döntés, reggelre Tóth Gabi fekete dresszbe öltözött, mintha a végzet asszonya lenne, és komoran nézte a vizet egy jó vágókép reményében. Kicsivel később Szabó Ádámot már úgy szívatta, mintha már az ötödik évadja lenne mentorként: előbb elhitette vele, hogy a hangszere nélkül nem sokat ér a színpadon, gyenge a hangja, majd amikor a srác már ment volna haza, bejelentette neki, hogy viszi magával. A volt megasztároson látszott, kinek a kiesése volt komoly érzelmi döntés, volt, ahol bőgött egy sort, másnál csak nézett keményen, mint egy vezérezredes.

Tóth Marcell és Csordás Ákos jutott még be a 25 alatti fiúk mezőnyéből, innen már élő adások jönnek, ráadásul heti kettő - a mezőnyben van Barátok közt-szereplő, volt Csillag születik-arc, bizonyára a nézettség sem esik a felére.