Elkapcsoltak a nézők az RTL új show-járól

Vágólapra másolva!
Folyamatosan esett a Vundersőn és zuperszexi közönségaránya vasárnap este, de így is beért a negyedik helyre a célcsoportban, a hatodikra a teljes lakosságban, főleg az elé tett, indulása óta nagy fölénnyel nyerő X-Faktornak köszönhetően. A Sztárban sztár jó számokkal mutatkozott be a TV2-es átlaghoz képest, és közel 650 ezer megdöbbent néző követte az M1-en a válogatott gyötrődését a hollandok ellen.
Vágólapra másolva!

17,3 százalékos közönségaránnyal az RTL Klub nyerte a hetet a teljes lakosságban, a TV2 13 százalékot, az M1 pedig 8,4 százalékot ért el. A középmezőnyben a Cool a Film+ csatornát, utóbbi pedig a Viasat3-at gyűrte le. A legtöbben az X-Faktor vasárnapi párbaját és eredményhirdetését nézték, közel kétmillióan, időpontban a Vundersőn és Zuperszexi jött utána, elveszítve bő 900 ezer nézőt, de így is beérve a hatodik helyre. A TV2 csak a Tények-kel és a Sztárban sztár-ral tudott beférni a top 10-be. Az M1-en a Forma-1-es futam 714 ezer magyart érdekelt, a péntek esti gyötrelmes futballmeccs, a holland-magyar 638 ezer tévézőnek okozott permanens fájdalmat.

Nézettség, 2013, 41. hét, teljes lakosság Forrás: Nielsen

A 18-49-es célcsoportban 17,4 százalékkal nyert az RTL Klub, a TV2 12 százalékot ért el. Az ötvenéves kor alatti felnőtt nézőknél a Cool és a Film+ is kedveltebb volt, mint az M1. A célcsoportban is az X-Faktor nyert, az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt előtt. Sebestyén Balázs és Vadon Jani műsora (amelyről kritikát itt olvashat) negyediknek ért be, de felvezetésnek épp a legnézettebb műsort kapta, a bő 38 százalékkal futó X-Faktor-t. A Sztárban sztár jól rajtolt, főleg a TV2-höz képest, egyből a csatorna legnézettebb műsora lett a reklámozóknak fontos korosztályban.

Nézettség, 2013, 41. hét, 18-49-es célcsoport Forrás: Nielsen