Bozsek Márk: Csak a családom tudta

x-faktor, Bozsek Márk, interjú
Vágólapra másolva!
Az X-Faktor első szakaszainak felvétele és adásba kerülése közt eltelt pár hét, de a továbbjutóknak tartaniuk kell a titkot. A Barátok közt színészének ez sikerült. Erről, az ismertségről, a csajozásról és dalszerzői ambícióiról is kérdeztük.
Vágólapra másolva!

A Mentorok Háza-előzetesek azt mutatták hosszan, hogy megtörten állsz, mint aki épp kiesett a műsorból – holott bejutottál az élő show-ba. Derültél, amikor ezt láttad a tévében?

Ha nem én lettem volna, akit mutatnak, akkor én is elgondolkozom, mi lesz. De tudjuk, milyen a tévé... jól összevágták, drámai lett.

Fotó: Mudra László - Origo

Menni fog a Barátok közt-forgatás és a heti két-három új dal betanulása?

Nem könnyű összeegyeztetni a sorozat forgatását és az X-Faktor-t, picit fáradt is vagyok. Mindkét helyen maximálisan szeretnék teljesíteni, egyelőre bírom. Kalamár Tamás, a Barátok közt producere tudott a szándékomról, az ő engedélyével indulhattam el. Támogat engem, a továbbjutásnál is megdicsért, de ő amúgy is mindig őszinte. Mellettem áll, ahogy az egész csapat is.

A továbbjutás nyáron eldőlt, de csak most került adásba. Nehéz volt eltitkolni hetekig?

A szerződésben lévő szigorú titoktartás kötelezettség miatt nem újságolhattam el, de azért a családnak elmondtam a jó hírt. Nem féltem, hogy továbbadják, mert nem akarnak nekem rosszat.

Fotó: Mudra László - Origo

Már egy ideje ismert vagy. Mire használod ezt? Csajozásra például?

Csajozásra? Nem így állok hozzá, de persze szoktam rajongókkal randizni. Ha valaki ír nekem, szimpatikus, akkor megadom az esélyt, akkor találkozunk, beszélgetünk. Engem egyáltalán nem zavar, hogy a tévés szereplésem miatt írt nekem, hiszen az is az én részem, az is én vagyok. Inkább az az izgalmas kérdés, hogy amikor már megismerte a többi részem is, egy egészet lát, akkor is kellek-e neki... Az ismertség része pedig nyilván nekem nem új, de látom, hogy nagy hatással van másokra. Persze ez idővel veszít a jelentőségéből.

Milyen a hangulat a csapaton belül?

Geszti Péterrel jó a viszonyom, ő mindig megérzi, mikor, mire van szükség. Van, hogy kemény, van, hogy barát, azaz tudja, mikor kell fenékbillentés vagy vállpaskolás... a szakmai tapasztalata előtt pedig le a kalappal. Dórival a táborban már nagyon jóban lettünk, sok közös gondolatunk van, Tündivel is jól kijövök, egymás támaszai vagyunk.

Bozsek Márk, Danics Dóra, Geszti Péter, Krasznai Tünde Fotó: Mudra László - Origo

Látatlanban aláírnál egy hatodik helyet?

Elégedett lennék vele.

Dalszerzői ambícióid vannak?

Igen, és az első dal, amit az X-Faktor-ban előadtam, az is saját volt. Van még jó néhány a tarsolyomban, de egyikkel sem vagyok száz százalékban megelégedve. Vannak lassúak, gyorsak, attól függően, milyen a hangulatom. Angolul is írtam dalszövegeket, de mostanában magyarul próbálkozom, épp egy spirituális tartalmú dalt írtam nemrég... hátha lesz lehetőség előadni. Gitározom is, nem vagyok túl jó, de azért tudom kísérni magam.

Hol leszel tíz év múlva? Sorozatban vagy színpadon, gitárral?

A filmes szakma nagyon érdekel, kissé a színház is, most azonban a zene áll a szívemhez legközelebb. Bármit el tudok képzelni, lehet, hogy mindkettő bejön, a színészet és a zene is, de lehet, hogy filmben játszom.