Honnan jöttek ezek? – Keretszűkítés az X-Faktorban

X-Faktor
Vágólapra másolva!
Pár ügyesebb előadás és haloványabb produkció után kialakult a mentorház 25-ös mezőnye. Szikora a csapatokat, Geszti a 25 fölöttieket, Alföldi a lányokat, Tóth Gabi a 25 alatti fiúkat kapta. 
Vágólapra másolva!

A tábor-szakasz első adásában volt pár kellemetlen pillanat, pár ember, aki nem adott bele mindent, és képtelen volt megtanulni nyolc sor szöveget. A cetliről olvasók közül így is volt, akit továbbengedtek, úgyhogy Alföldi szigorúan, keménykedve nyitott a vasárnapi epizódban: közölte a nagyjából ötven reménykedővel, hogy azonmód hazavágja azt, akin nem látszik az első pillanattól a teljes koncentráció. Pál Benjáminon villámgyorsan példát statuáltak: szőke, jóképű legényke, esélye lehetett volna tinilányok kedvencévé lenni, tán Bravo-poszterig is vihette volna, de az első sort eltévesztette, zavarba jött, öt másodperc után már repült is. Alföldi nem hagyott neki időt a kibontakozásra, javításra, és ebben a döntésben ugyan nem volt konszenzus a mentorok közt, de ez csak akkor derül ki, amikor a srác már az ezúttal nem sárga bugyogóban, hanem sárga szoknyában érkező Lilunak motyogta el bánatát a folyosón.

Fat Phoenix Forrás: RTL Sajtóklub

A két gitárossal, egy énekessel felálló MDC rendben volt, bennük is ott az esély, hogy ügyes menedzsmenttel kisiskolás lányok falain megjelenjenek poszter formájában. Batánovics Lili is erős volt a tíz másodperc alapján, amit kaptunk belőle, Nagy Richárdnak pedig Tóth Gabi ugyan állva tapsolt, de nekünk az a benyomásunk alakult ki, hogy ha tovább erőlködik még egy percet, akkor mentővel kell elvinni. Szabó Ádám újfent bizonyította, hogy a harmonika mellett az éneklés is nagyon megy neki, a volt megasztáros zsűritag is ütemesen bólogatott, mint egy kerületi lap fiatal újságírója, ha a polgármester épp az új szökőkúttal és a felújított bölcsivel henceg.

Hegyi Ákos rettentő mesterkélt volt elsőre, most nagyon hamar hazaküldték, láthatóan nem bírta az izgalmakat. Nagyváradi Nelli egy tetovált kezű és karú, orrpiercinges énektanárnő szenvedélyes és szenvedős előadása alatt Szikora úgy ingatta a fejét, mintha az R-Go egy gidája fizetésemelést kért volna épp, de alapvetően tetszett a mentoroknak. A Maddogx Madonnát próbált előadni viccesen és punkosan, de valami keserves, hamis zagyvaság lett belőle, szomorkásan is pislogtak utána a zsűritagok, akik megállapították, hogy leszálló ágban van a fiatal csapat. A gitárral érkező, jó hangú Bozsek Márkról kiderült, hogy semmiféle hatással nincs Alföldire, de Tóth Gabi erősen védte.

25 fölöttiek Forrás: RTL Sajtóklub

Olajos Eszter megosztotta a mentorokat, Geszti kardoskodott mellettük leginkább, a Fat Phoenix pedig az előző napi, csalódást keltő produkcióját próbálta feledtetni. Danics Dóra a technikát tartalommal töltötte meg, legalábbis Szikora szerint, és Tina Turnert is felfedezni vélték az előadás alatt. Csordás Ákost megkönnyezték, Krasznai Tündét hosszan tapsolták, a Bytheway és Molnár Melina is ügyesnek tűntek abban a négy-négy másodpercben, amit a vágók engedtek nekik. „Honnan jönnek ezek? Honnan jönnek ebbe az országba?" – kérdezte egy adott ponton Szikora, mintha csak valami zöldes, pikkelyes lényeket látott volna kiszállni egy ufóból. A nagydarab rocker fazon Bátky Zoltán megríkatta Tóth Gabit, de a csikidam urának is könnyes volt a szeme.

A csapatoknál jóformán csak fiúk jutottak tovább, a 25 fölöttieknél Krasznai Tünde, Bozsek Márk, Bátky Zoltán, Nagyváradi Nelli, Danics Dóra örülhettek, többek közt. Batánovics Lili, Olajos Eszter, Nagy Nóra és Péterfi Lili szintén a mentorházban van, akárcsak Horváth Dávid, Szabó Ádám, Tóth Marcell. A mentorok szerint a 25 alatti fiúk mezőnye volt a legerősebb, így onnan heten mentek tovább a következő etapba.

Szikora a csapatokat, Geszti a 25 fölöttieket kapta. Alföldi a lányokat tréningezi majd, Tóth Gabinak pedig logikusan a fiúk maradtak. Jövő héten már mentorház, ott tradicionálisan nagy zokogás, sírás-rívás megy, úgyhogy lehet készíteni a százas papír zsebkendőket.