Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nők a magyar hangok mögött: Dögei Éva

Dögei Éva,szinkronszínész, interjú
Vágólapra másolva!
Sorozatunkban egy kicsit más oldalról mutatjuk meg azokat a színésznőket, akiknek a hangját naponta hallhatjuk. A mikrofontól, a monitorok vibrálásától eltávolodva hívtuk el a szinkronszakma legszebbjeit egy sétára: először Molnár Ilona, majd Zakariás Éva jött velünk, most Dögei Éva van soron.
Vágólapra másolva!

Ő Daisy, a Downton Abbey konyhalánya, az Agymenők tudós szőkéje, a Két Pasi meg egy kicsi-ben Alan Harper bombatestű, de buta barátnője. Ezenfelül számtalan ifjúsági sorozatban, anime produkcióban volt hallható. Hangját adta többek között Thora Birchnek, Rachel Bilsonnak, Amy Smartnak vagy a fiatal Sarah Silvermannak is.

Fotó: Hajdú D. András - Origo

Olyan sorozatokban szinkronizált, mint a 24, A farm, ahol élünk, A palota ékköve, a Baywatch Hawaii, a Buffy. A gyerekek a H2O-ban, a kamaszok a Szívtipró gimiben, a spanyol szériák kedvelői Az internátusban hallhatták, számos film mellett.

Fotó: Hajdú D. András - Origo

Ismerősei a kutyák megmentőjének, nagy állatbarátnak tartják: állt már meg autópálya szélén csak azért, hogy kocsijába tegyen egy kidobott jószágot, mentett kerítésen átmászva láncra vert éhező állatot. A kutyatartás, nevelés mellett az utazás a hobbija, amikor csak teheti, elindul valamerre. Viszont amikor itthon van, szinte minden nap elmegy a kutyájával a közeli reptérre, imádja a gépeket nézni, és tudja, hogy melyik mikor indul, száll le. Most épp Buksza, egy 11 hónapos amerikai staffordshire terrier lakik a kertjében, ahol a képek is készültek.

Fotó: Hajdú D. András - Origo

A színésznő szereti a könnyed, kellemes viseletű ruhákat, és mivel a külsejével elégedett, a nőket gyakran kínzó fogyókúra gondolatával nem nagyon kell foglalkoznia. Bár igazi partiarcnak tartja magát, ez csak a táncban, a mókázásban jelenik meg, alkoholt nagyon ritkán fogyaszt.

Fotó: Hajdú D. András - Origo

Fotó: Hajdú D. András - Origo

Fotó: Hajdú D. András - Origo

A cikkért köszönet a magyarszinkron.hu-nak!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről