Szerdán lezárul a digitális átállás első üteme

Vágólapra másolva!
Július 31-én, szerdán 12.30-kor az ország 14 megyéjében leáll az analóg televíziós műsorszórás. Az Antenna Hungária Zrt. augusztus 1-jén hat új átjátszóadó-telephelyen indítja el a digitális sugárzást, november elejétől pedig további 19 telephelyről indulnak digitális adások.
Vágólapra másolva!

2013. július 31-én, szerdán 12.30 perckor az ország 14 megyéjében megtörténik a digitális átállás, és leáll az analóg televíziós műsorszórás. A digitális átállás elsődleges érintettjei azok, akik jelenleg kizárólag az M1, az RTL Klub és a TV2 analóg műsorait fogják – közölte a médiahatóság.

Ugyancsak érintettek azok, akik otthonukban második-harmadik televíziókészülékükön az analóg adásokat fogják vagy a nyaralójukban, hétvégi házukban ezt a vételi módot használják. Ők július 31. után csak úgy tudnak ingyenesen televíziózni, ha meglévő készülékükhöz egy set-top-box-ot és egy antennát kapcsolnak. A modern televíziók többségéhez még külön set-top-box sem kell, mert azt beépítve tartalmazza a készülék.

Az első lekapcsolási ütemben felmért 220 ezer háztartás közül 55 ezren igényelték az NMHH segítségét az átálláshoz. Az átállásról itt írtunk hosszabban.