Ezt az 59 sorozatot kaszálták el idén – eddig

New York-i helyszínelők, Gary Sinise
Vágólapra másolva!
A jelentősebb amerikai csatornák folyamatos megújulásban vannak, a fáradni látszó, gyenge nézettséget hozó szériákat eltüntetik, újakat hoznak: ez megszokott a tévéiparban, még akkor is, ha néha fáj egy-egy döntés az adott széria híveinek. Dexter, New York-i helyszínelők, Nikita, Star Wars – A klónok háborúja, Emberbőrben: hosszú az idei halállista.
Vágólapra másolva!

59 sorozatot kaszáltak el eddig a nagyobb amerikai tévék: az HBO-n nem volt hosszú életű a Life´s Too Short, a Lifetime a Haláli testcsere (Drop Dead Diva), a Syfy az Alphas végét jelentette be. Itthon viszonylag ismeretlen a The Wedding Band, a Don´t Trust the B… in Apt 23, a The Ricki Lake Show, a Ben and Kate, a Do No Harm, ezek is mentek a süllyesztőbe (utóbbi már az eső adásával jóformán elhasalt).

Véget ért a The Hour, a Being Human – Emberbőrben, a The Jeff Probst Show, a Bachelor Pad, a Love You Mean It with Whitney Cummings. A The Job két epizód után szűnt meg, a What not to wear szerencsésebb volt, tíz évig ment. A Star Wars – A klónok háborúja a Cartoon Networkön nem megy tovább (és máshol sem, hiszen a Disney más terveken dolgozik), és nagy fájdalom, hogy a Dexter is megszűnik – igaz, nyolc év gyilkolásba bele lehet unni.

New York-i helyszínelők Forrás: CBS

A The CW leállította a 90210 című sorozatot, az ABC a Zero Hour kaszája mellett döntött, noha csak három epizód ment le belőle. Az HBO-n vége a Megvilágosultam (Enlightened) című sorozatnak, a Lifetime leállította az America´s Most Wantedet. Nem lesz Kathy, Buckwild, Cult, The Cleveland Show, Ready for Love, Futurama, Deception, Whitney, 1600 Penn, Guys With Kids, Up All Night. A Fox úgy látta, elég Touch-ból is, de legalább a főszereplő, Kiefer Sutherland visszatérhet Jack Bauer karakteréhez, legalább 12 részre.

A Minden lében négy kanál (Burn Notice) is véget ért, akárcsak a How to Live With Your Parents vagy a Body of Proof. Az ABC döntése értelmében nem lesz több Malibu Country, Vörös özvegy (Red Widow), Family Tools, rivális csatornáknál pedig a The New Normal, a Smash, a Happy Endings, a CSI: New York-i helyszínelők, a Vegas, a Golden Boy, az Egy kapcsolat szabályai Rules of Engagement végét jelentették be.

Nem folytatódik a Monday Mornings, a Southland, a Rock Center With Brian Williams, és egyetlen évaddal véget ért a Go On, Matthew Perry megint új munka után nézhet. A Nikita, a Burn Notice, az Intervention is leállt, ahogy a Sok sikert, Charlie!-ból vagy az itthon forgatott Borgiákból sem készül több epizód. Itthon nem nagyon ismertek, de véget ért a Zach Stone is Gonna Be Famous, a Marie és a Betty White´s Off Their Rockers.