Bevásárolt a közmédia, az RTL Klub új X-Faktort vett

Exile
Vágólapra másolva!
Brit minisozatokat vásárolt az MTVA a budapesti tévés vásáron a TBI Vision szerint. Az RTL Klub vagy valamely kábelcsatornája az amerikai X-Faktort adja majd.
Vágólapra másolva!

Június 24. és 27. között rendezik a NATPE televíziós vásárt Budapesten, korábban DISCOP volt a rendezvény neve: itt írtunk hosszabban a jelentőségéről és a történetéről.

Az idei eseményről is szivárognak már a hírek, a TBI Vision cikke szerint az MTVA aktívan vásárolgat a rendezvényen, 50 órányi Jamie Oliver-műsort vett a magyar közmédia számára. Ugyancsak említenek egy Laconia című, II. világháborús sorozatot (alighanem erről a kétrészes BBC-szériáról van szó), amelyet megvett az MTVA, egy Kidnap and Ransom című hatrészes sorozat mellett (szereplők: Trevor Eve, Helen Baxendale, Emma Fielding, Sharon Maughan). Az MTVA idén ráment a brit produkciókra, a lap szerint megvásárolta az Exile című pszichológiai thriller sorozatot is, ebben az Alzheimer-kór és a korrupció egyaránt szerepet kap.

Exile Forrás: BBC

A cikk szerint az X Factor USA kelendő Bulgáriában, Oroszországban, a Baltikumban és Lengyelországban, ugyanakkor megemlítik, hogy az RTL Klub is megvette a vetítési jogot - holott már ment valamely RTL-tévén. Hogy a Coolra, az RTL II-re vagy az anyacsatornára jön-e, és nyáron vagy ősszel, azt még nem tudjuk – de az RTL Klub későbbi válaszával bővítjük a cikket. Ha valóban megvette a magyar RTL-csoport, az nem lenne meglepő, mert az első három szezon itthon kimagasló nézettséggel ment.

Itt arról olvashat, milyen rajfilmeket vettek a hazai csatornák. Tévés híreket a blgunkon is talál - pontosan itt.