A legjobban megírt sorozatok

Maffiózók, tévéfilm sorozat, HBO
Vágólapra másolva!
A WGA, a Writers Guild of America, az írók céhe szerint minden idők legjobban megírt sorozata a Maffiózók volt, a Jóbarátok nincs az első húszban.
Vágólapra másolva!

A Writers Guild of America kiadta százas toplistáját: a tévés forgatókönyvírók szerint minden idők legjobban megírt sorozata a Maffiózók volt, másodiknak a Seinfeld, harmadiknak az Alkonyzóna futott be. Újabb széria csak az All in the Family, a MASH és a The Mary Tyler Moore Show után található a sorban, a Mad Men-t érte ez a megtiszteltetés.

Maffiózók Forrás: HBO

A drót kilencedik, Az elnök emberei tizedik lett a WGA listáján, mögöttük kullog a Simpson-család (11.), a Totál szívás (13.) és a Sírhant művek (18.), persze bekerülni a legjobb húszba sok ezer sorozat közt mindenképp elismerés. A világszerte vetített és kedvelt Jóbarátok a 24. helyre ért be (ott nem annyira a sztori, hanem a karakterek vitték a műsort), utána olyan sorozatok jönnek, mint a Lost, a Vészhelyzet. A Jack Bauerként visszatérő Kiefer Sutherland szériája, az előző évtized legjobb akciósorozatának tartott 24 csak a 71. helyre ért be – csak az ügynök meg ne tudja!

Ön szerint melyik sorozat van legjobban megírva, melyikben van a legtöbb remek figura, meghökkentő fordulat? Írja meg nekünk!