Nem is élő adásban káromkodott a híradós

Vágólapra másolva!
A hétfő éjszakai híradót az M1-en nem élőben vették fel, hanem felvételről sugározták. Ebben az adásban káromkodott a műsorvezető, Szebeni István, akit ezért felfüggesztették az állásából. A Hír24-nek Szebeni azt mondta, hogy már otthon volt, amikor leadták a káromkodását, az Index szerint összekeverhették a kazettákat.
Vágólapra másolva!

"Egyértelmű, hogy nagyot hibáztam. Ezt nem tagadom, de tudni kell, hogy a Híradó nem élőben ment. Én már otthon voltam, amikor leadták" - mondta a Hír24-nek Szebeni István, akit kedden felfüggesztett az állásából a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). Szebeni a hétfő éjszakai híradóban a Szita Bence gyilkosság tárgyalásáról szóló anyag után azt mondta: "Úgy utálom ezt, hogy tíz perccel átcsúszik ez a kibaszott Híradó, és itt ezzel kell szórakozni."

Szebeni azt mondta: "Azért káromkodtam, mert az egyik bírósági tárgyalással kapcsolatban úgy fogalmaztam, hogy másnap folytatódik, de mivel éjfél után sugározták a Híradót, azt kellett volna mondanom, hogy ma tárgyalják tovább. Egyszerűen csak lelkiismeretesen akartam végezni a munkám, ugyanakkor mindannyian emberek vagyunk, és követünk el hibákat."

Szebeni azt mondta, a legtöbben, akikkel beszélt, nem ítélték el a bakit. "Annyi embertől kaptam pozitív visszajelzést! Ez hihetetlenül jól esett. De őszintén szólva egyelőre nem tudom felfogni, hogy ez valóban megtörtént, annyira meg akartam felelni" - mondta.

Az Index úgy tudja, hogy az éjszakai híradókat rendszerint nem élőben sugározzák, és az éjszakai hírműsort általában már este 10 óra körül felveszik. A felvételt két kazettára rögzítik. Az egyik az adásrögzítő kazetta, amely mindent rögzít, ami a stúdióban zajlik, a másik kazettán pedig kész anyag szerepel. Az Index szerint nem tudni, hogy ki követte el a hibát: a technikus, aki nem vágta ki a jelenetet, a vezérlőben ülő munkatárs, aki rossz kazettát adott ki a műsorba, vagy az az ember, aki adásba kerülés előtt nem nézte meg a leadott anyagot.