Fény derül az emberevő doktor fiatalkorára

hannibal
Vágólapra másolva!
A Hannibal április 10-én indul az AXN-en, Mads Mikkelsennel, Hugh Dancyvel és Laurence Fishburne-nel a főbb szerepekben, Az első, vérrel alaposan átitatott részben előbbi elegáns, kimért, jól hozza a karaktert, Dancy figurája valahogy betegesebb és zavarosabb.
Vágólapra másolva!

Bryan Fuller (Hősök, Halottnak a csók) forgatókönyvíró és a neves rendező David Slade (Alkonyat - Napfogyatkozás, A sötétség 30 napja) közösen keltették ismét életre Hannibal Lectert. Az új, epizódonként egy órás sorozat Thomas Harris regényeit dolgozza fel, és a két főhős, Will Graham, a fiatal, tehetséges profilalkotó FBI-ügynök és Dr. Hannibal Lecter, az elismert pszichiáter megismerkedését és kialakuló barátságát ábrázolja.

Forrás: AXN

A Hannibal-történet kezdeténél járunk: Will Grahamnek ekkor még fogalma sincs arról, hogy Lecter sorozatgyilkos, és idővel az ő legádázabb ellenfele lesz. Az első részt a premier előtt láttuk: Graham őrültebbnek tűnik benne, mint maga Lecter, de egyúttal sokkal sebezhetőbb is. A karakterépítésről szóló pilotba kicsit sok vért és brutalitást nyomtak bele, talán vérengzésből kevesebb, ügyesen adagolt feszültségből több kellett volna. Mikkelsen azonban hibátlan a szerepben, előkelő, távolságtartó, kifinomult pszichopata, olyasféle, aki első pillantásra még megnyerőnek is tűnik, de ha jobban belenézünk szemeibe, látjuk, hogy valami nagyon nem stimmel vele.

Thomas Harris sikersztorijából világviszonylatban a Hannibal című film teljesített a legjobban. A film összesen 351 millió 692 ezer dollár bevételt produkált, az összeg 53 százaléka az Egyesült Államokon kívüli jegyeladásból származott. Thomas Harris könyvsorozatának globális bevétele meghaladta a bruttó 3.5 millió dollárt, a sorozat legjövedelmezőbb darabja ezidáig (2006-tól tekintve) a Hannibal. A Will Graham karakterét bemutató Vörös Sárkány című filmre világszerte összesen 209 millió dollár értékben váltottak jegyet - közölte az AXN.

Forrás: AXN

A szereplők Hugh Dancy (A nagy C, Artúr király), ő Will Grahamet kelti életre, Mads Mikkelsen (Casino Royale, Artúr király) pedig Hannibal Lecter. Laurence Fishburne (A helyszínelők) Jack Crawfordként főnök a sorozatban, sokat látható még Caroline Dhavernas, Hetienne Park, Scott Thompson és Aaron Abrams is.