A legcudarabb tévés munkák

A legcudarabb tévés munkák
Vágólapra másolva!
Két éve összegyűjtöttük a legjobb televíziós melókat, sorozatokban látható pozíciókat - most viszont május elsejére a legnyomorúságosabb sorozatos melókkal készültünk. Örömmel mennénk dolgozni egy börtönbe, egy elmegyógyintézetbe, egy kísértetekkel teli kazamatába, vagy pincérkedni egy olyan hajóra, amelyről tudjuk, hogy elsüllyed egy jéghegynek ütközve?
Vágólapra másolva!

Hullamosó a Sírhant művek-ben

Ki ne szeretne egy kertes ház pincéjében halottakat balzsamozni naphosszat egy párja különös elvesztése miatt depressziós, szellemekkel társalgó férfival, illetve testvérével, egy dermesztő élmény miatt pszichésen összeroppant homoszexuális temetkezési vállalkozóval? Egy biztos: mi nem.

Forrás: [origo]

-----------------

Adminisztrátor a 24-ben

A CTU, ahol Jack Bauer ügyködött, szintén földfelszín alatti helyiségekből állt össze, a rideg, komor falakon sehol nem volt egy ablak, nem mosolygott be a tavaszi nap, nem kukkantott be egy madár sem, hogy meglesse a sápadt, feszült arccal számítógép előtt gubbasztó terrorelhárító ügynököket. Olyan is volt, hogy a gaz ellenség mérges gázzal nyírta ki a fél csapatot - hát csoda, hogy nem vágyunk oda, a vélhetően korrekt fizetés ellenére sem?

-----------------

Gondnok a 666 Park Avenue-ban

Ez a sorozat viszonylag friss, de nem érdemes belekezdeni, mert már el is kaszálták az USA-ban. Volt egy kis Ragyogás-utánérzés benne, mindenféle borzalom történt pár rész alatt, a tapétából, falból halottak próbáltak kimászni, tömény szenvedés lepte be az épületet, a lift pedig kifejezetten gonosz üzemmódba kapcsolt, kórházba küldte, rokkanttá tette azt, akit nem kedvelt. Bár Manhattanben élni biztos kaland, a gondnoki állást nem vállalnánk.

Forrás: [origo]

-----------------

Gladiátor a Spartacus-ban

Lentulus Batiatus házában is rabszolgák voltak a gladiátorok, és ugyan a sorozatban meglehetősen aktív nemi életet éltek (többnyire nőkkel), mégiscsak jó esélyük volt arra, hogy péppé verje őket Crixus, véresre korbácsolja az eszelős tekintetű Doctore, vagy levágja a fejét az arénában egy bizonyos Spartacus.

-----------------

Fegyőr a Harrelhalban, a Trónok harcá-ban

Harrenhal a Hét királyság legnagyobb kastélya, de a Starkok, Lannisterek harca idején már inkább csak egy baljós, sötét múltú romhalmaz. Összeláncolt rabok ezrei építették negyven éven át, jelentős részük meg is halt ott. Később bevehetetlennek tartották, a de sárkányok tüze élve elégetett mindenkit benne. Egy ilyen nyomorúságos, szellemjárta hely katakombáiban fegyőrnek lenni nem egy nagyon irigyelt meló.

Forrás: [origo]

-----------------

Apáca az American Horror Story-ban

Ryan Murphy horrorsorozatának második évadja egy rettenetes hangulatú elmegyógyintézetben játszódik, ahol a főnővér egy szadista állat, a doki múltja pedig sötétebb, mint a lelke. Ha valaki nem megfelelően viselkedett (ami mentális betegség esetén gyakori), annak leszíjazás és elektrosokk volt a jussa, ehhez pedig szigorú tekintetű, sápadt apácák asszisztáltak.

-----------------

Őr a Woodburryben, a Walking Dead-ben

A zombis sorozatban szívesen forgatnánk, bizonyára szórakoztató, de a nagy apokalipszis utáni időkben nem élnénk, ott kéne ácsorogni éjszakánként egy kis falut védelmező tákolmány tetején, egy szál puskával: kinn hörgő, gyilkos agyhalottak, rosszindulatú, mindenre elszánt túlélők, benn meg egy pszichopata, kiégett kormányzó.

Forrás: [origo]

-----------------

Takarítónő a Bates motel-ben

A Psycho című kultikus film előzménysorozata meglepően izgalmas, ügyesen felépített széria, érdemes lesz belekezdeni, ha végre behozza egy magyar tévé. A fiatalkorában is zakkant Norman mellett dolgozni nem lenne eseménymentes, hol szadomazó képregényt találnánk a szőnyeg alá csúsztatva, hol véres hullát a kádban. Hát kinek hiányzik ez?

Forrás: [origo]

-----------------

Bárki a Titanic-ban

A 2012-es, négyrészes kanadai-brit sorozat egy részét épp Magyarországon forgatták, még akár egy fuldokló statiszta megtisztelő szerepét meg is csíphettük volna. Ugyanakkor mindenki tudja, mi lett a hajó sorsa 1912-ben, úgyhogy nem szívesen utaztunk volna rajta.