Mit nézzünk márciusban? - Hazai tévés premierek

The Carrie Diaries AnnaSophia Robb
Vágólapra másolva!
Keménykedő Steven Seagal, középiskolás Carrie Bradshaw, a maffiának dolgozó doktornő és önmagát felgyújtó tüntető is érkezik a magyar tévék valamelyikére, az Egyesült Államokban pedig a fiatal Norman Bates riogatja a nézőket. Márciusban itthon és a tengerentúlon is indulnak izgalmas szériák, ezekből mutatunk be néhányat.
Vágólapra másolva!

Olthatatlan (március 3., HBO)

Az HBO Europe háromrészes minisorozata, az Oscar-jelölt Agnieszka Holland rendezésében. A történet központi alakja a csehek által nemzeti hősként tisztelt Jan Palach, aki 1969-ben a Vencel téren felgyújtotta magát, így tiltakozva a kommunista diktatúra ellen. Tette jelképpé vált, ennek megfelelően a sorozat sem Palach életével foglalkozik, inkább azt kísérli meg bemutatni, hogy sajátos tiltakozása miként hatott családjára, barátaira és a cseh társadalom egészére.

Forrás: HBO Europe

Amit a szív diktál (március 4., TV2)

Egy 2012-es gyártású mexikói telenovella Latin-Amerika vezető tévétársaságától, a Televisától. A műfaj kedvelői több ismerős arcot felfedezhetnek, hisz a sorozat két főszereplője Fernando Colunga (az Esmeralda José Armandója) és Blanca Soto (az Eva Luna címszereplője). Blanca Soto üzletasszonyt alakít, aki a Fernando Colunga által alakított férfit veszi fel titkárának - miközben a férfi megpróbál közelebb kerülni hétéves lányához is, akiről addig azt sem tudta, hogy létezik.

Maffiadoktor (március 5., AXN)

A maffiatörténeteket az orvosi sorozatok műfajával vegyíti a Maffiadoktor, címszereplője Chicago legjobb kórházának sebésze, dr. Grace Devlin (Jordana Spiro) - aki rendes munkája mellett a helyi maffia számára is végez orvosi feladatokat. A széria igaz történeten alapul, a nem mindennapi sztorira Ron Felber könyve, az Il Dottore: The Double Life of a Mafia Doctor hívta fel az alkotók - a Dr. Csont-ba is besegítő Josh Berman és az új Knight Rider-t is felügyelő Rob Wright - figyelmét.

Forrás: FOX

Igazságosztók (március 7., RTL Klub)

Igazságosztók címmel érkezik az RTL Klubra a Kanadában forgatott True Justice, a főszerepben Steven Seagallal és Sarah Linddel. (Nem tévesztendő össze a csatornán már látott realityvel, a Steven Seagal - Az igazságosztó-val.) Az akciófilmekkel ismertté vált Seagalt ezúttal egy fiktív történetben láthatjuk, egy különleges osztag főnökét alakítja. A sorozatból két évad készült, de az Egyesült Államokban nagy, országos csatorna nem is adta, a premier is egy spanyol nyelvű tévén volt még 2011-ben.

Carrie naplója (március 8., Viasat3)

Nőnapi ajándékként indítja a Viasat3 a Szex és New York előzménysorozatát, melyről többször cikkeztünk már. A széria Carrie Bradshaw középiskolás éveit mutatja be, A pletykafészek és a Narancsvidék producerpárosa, Josh Schwartz és Stephanie Savage közreműködésével. A főszerepet AnnaSophia Robb kapta, akit fiatal kora ellenére számos produkcióban (Híd Terabithia földjére, Hipervándor, Charlie és a csokigyár) láthatott már a közönség.

CW

Nyomtalanul Belgiumban (március 11., Viasat3)

A címének megfelelően egy belga krimisorozatról van szó, melynek középpontjában egy ottani különleges alakulat áll. Az osztag alapvető feladata előkeríteni a Belgiumban eltűnt felnőtteket és gyerekeket, de tagjai olykor besegítenek más jellegű nyomozásokba is, zsarolási ügyektől kezdve a terrorizmus elleni küzdelemig. Közben természetesen a szereplők magánéletébe is bepillanthatunk.

Hatalmi játszmák (március 27., Film Mánia)

Politikai thrillersorozat, melyet a BBC készített még 2006-ban - eredetileg a The State Within címet viseli. A történet egy repülőgép felrobbanásával kezdődik, és óriási összeesküvésbe torkollik, amely a nyugati hatalmakat fenyegeti. Ezt próbálja átlátni a Washingtonban dolgozó brit nagykövet (Jason Isaacs, a Harry Potter-filmek Lucius Malfoya), miközben személyes problémákat is meg kell oldania.

------------------------------

Közben az Egyesült Államokban jórészt realityk indulnak, de sorozatpremierek között is akad legalább két érdekes:

Red Widow / Vörös özvegy (március 3.)

A Dexter - és korábban a Narancsvidék - író-producere, Melissa Rosenberg jegyzi a sorozatot, amelyben a Vészhelyzet Kovac dokija, Goran Visnjic is visszatér a képernyőre. A történet középpontjában egy családanya (Radha Mitchell) áll, aki a San Franciscó-i orosz maffiával keveredik összetűzésbe, hogy elrendezze brutálisan meggyilkolt - amúgy szintén bűnöző - férje ügyeit. A szériát Magyarországra az AXN hozza el, várhatóan már idén tavasszal látható lesz a csatornán.

A&E

Bates Motel (március 18.)

Igen várt sorozat, amely a filmtörténet egyik leghíresebb sorozatgyilkosát mutatja be közelebbről. A Psycho-ból ismert Norman Bates itt még békében él édesanyjával, de már kezd megzakkanni. A leendő pszichopatát a huszonegy éves Freddie Highmore (Charlie és a csokigyár, Arthur és a villangók - a fenti képen) játssza, a Norma nevű édesanyát pedig az Egek urá-ért Oscar-díjra is jelölt Vera Farmiga.