Nem rutintalan a Barátok közt két új arca

RTL klub, Barátok Közt szereplőbemutatás
Vágólapra másolva!
Megjelenik a szappanoperában Bartha Zsolt öccse, Seprenyi László szerepében, és a sokat emlegetett Szabó ikrek is szerepet kapnak nagynénjük, Bárány Enikő oldalán, akit Pataki Szilvia játszik. A Barátok közt két új szereplője mesélt az [origo]-nak.
Vágólapra másolva!

Seprenyi László január közepe óta forgat a stábbal, és először március 22-én tűnik majd fel a képernyőn. Mikor megtudta, hogy Bartha rokonát alakíthatja a sorozatban, nagyon megörült, mert bár az elmúlt időszakban nem nézte a Barátok közt-öt, korábban nagy kedvence volt a folyton balhékba keveredő Zsolt. "Nyáron volt egy casting, ami Peti karakterére volt kiírva, ekkor kerültem be az adatbázisba. Januárban hívtak vissza, és engem választottak Krisztián szerepére. Bartha öccse egy határozott figura, akinek a jellemén is látszik, hogy hivatásos katona. Egyelőre azt mondhatom, hogy könnyen belehelyezkedtem a szerepbe, mert a magánéletemben is hasonlóan viselkedem a szituációkban, illetve az értékrendszerünk is hasonló. Ő például nagyon rosszul viseli, ha a gyengébbekkel szórakoznak, segít mindenkin, akin tud és nem fél konfliktusba keveredni másokkal."

Fotó: Hirling Bálint [origo]

A Pesti magyar Színiakadémia növendéke könnyen összeegyezteti a Magyar Színházban játszott szerepeit a sorozattal, s úgy véli, nagyon jó fejlődési lehetőség számára a Barátok Közt. "Egy színész számára nem az a lényeg, hogy színházban vagy sorozatban játszik. Neki feladata van, amit meg kell oldania, ezért nem hiszem, hogy bármiféle problémát okozna, hogy színpad mellett a képernyőn is szerepelek. Nem álltam korábban kamera előtt, úgyhogy ezt furcsa volt megszokni, de kezdek belejönni a technikájába. Voltak már komoly kihívást jelentő jeleneteim is, de ezekről egyelőre nem beszélhetek, meg kell majd nézni a tévében."

Krisztián nem egyedül érkezik a Mátyás király térre, vele tart kutyája, Merlin is. "Úgy éreztük, szüksége van a sorozatnak egy kutyára, mivel Bercit is nagyon kedvelték a nézők. Merlin border collie fajtájú, hétéves kutya, aki már hetek óta forgat a stábbal és nagyon ügyes"- tette hozzá a sorozat producere, Kalamár Tamás.

Fotó: Hirling Bálint [origo]

Az elmúlt években sokat hallhattak a nézők a Szabó ikrekről, akiket Németh Norbert és Németh Gergő személyesít meg március végétől. Áprilisban csatlakozik hozzájuk nagynénjük, akit Pataki Szilvia alakít majd. Bárány Enikő megformálója komoly tapasztalatokkal rendelkezik: Kecskeméten A Montmartre-i ibolya címszerepét játszotta, a Miskolci Nemzeti Színházban szerepelt a Dzsungel könyvé-ben és a Nyomorultak-ban, jelenleg pedig a József Attila Színház tagjaként a Feketeszárú cseresznye és a Nagymama című előadásokban játszik. Másfél évvel ezelőtt vett részt egy általános castingon, amikor bekerült a sorozat adatbázisába, de azóta még nem kapott szerepet, ezért nagyon meglepte, mikor egy hónappal ezelőtt telefonon hívták be egy újabb meghallgatásra.

"Tisztában voltam azzal, hogy ha szükség lesz új szereplőre, akkor engem is választhatnak az adatbázisból, ezért bizakodva vártam a hívást. Egy hónap forgatási idő után közelinek érzem magamhoz Enikőt, mert olyan típus, aki mindig, minden helyzetben kiáll a családjáért. Ápolónőként dolgozik egy kórházban, a munka mellett pedig az ikrekkel foglalkozik, ezért ha bármi történik a srácokkal, ő ott van mellettük második anyaként, mi több anyatigrisként védelmezi őket. És, hogy ezt miért nem az ikrek szülei teszik, az hamarosan kiderül"- mesélte.