Megy a nagy küzdelem az RTL Klub és a TV2 közt

rtl-tv2
Vágólapra másolva!
Behozta a TV2 A 40 milliós játszmá-t, de a hetes sávba tette, a jól nézett Családi titkok-at pedig betolta későbbre, hátha kinyírja az Éjjel-nappal Budapest-et.
Vágólapra másolva!

Megy a helyezkedés és nézővadászat a két nagy kereskedelmi tévé közt a főműsoridős nézettségért: a TV2 pénteken levette - állítólag ideiglenesen - a nem túl jól hozó Bűnök és szerelmek című sorozatot, hétfőn feltámasztotta A 40 milliós játszmá-t, a korábban szép számokat hozó Családi titkok-at pedig későbbre tette, nagyjából az Éjjel-nappal Budapest műsorsávjába, hogy gyengítse azt a szériát, amellyel az RTL évekre tervez.

A február 25-i számok alapján nem lehet győztest hirdetni, noha az RTL Klub összességében, 18-49-ben nyerte a napot. A gyanú árnyékában még agyonverte a módfelett halovány Aktív-ot, amely nem először ment 10 százalék alá, majd a Híradó is legyűrte a Tények-et. A Fókusz és Rákóczi Ferenc vetélkedője nagyjából egyformán teljesített (22-23 százalékos közönségarány), noha előbbi rövidebb volt, így nehéz összemérni. Az RTL közönségaránya valamelyest esett utána, 18,9 százalékot szállítottak a Margit-körúton bulizó ifjak, a Családi tikok pedig 19,5-re volt képes a TV2-n. Később a Barátok közt-tel szemben alulmaradt a Jóban Rosszban, viszont eztán megint a TV2 kerekedett felül, mert az NCIS verte a Csont nélkül című sorozatot.