Dubajozni küldenék a jó Berényi Andrást

r. kárpáti péter
Vágólapra másolva!
Komoly népi felháborodás követte R. Kárpáti András karakterének kiírását az RTL Klub szappanoperájából, mivel Berényi András ott volt az 1998 végi rajtnál, majd hosszú évekig ő volt a becsületesség, egyenesség szimbóluma a sorozatban. Akadt olvasónk, aki kómába ejtette volna, hogy utána eltorzult, gonosz személyiséggel éljen tovább, más pedig egyenesen bojkottal fenyegetőzik, mert a kedvenc karaktere tűnt el, és krimit már nem akar nézni. A tévérovathoz beérkezett levelek közül szemezgettünk.
Vágólapra másolva!

Kiírták a jó Berényit az RTL Klub szappanoperájából, ráadásul András nem hosszabb külföldi útra ment, hanem lezuhant egy ház tetejéről, és nem élte túl. Olvasóink túlélték, de néhány tévézőben komoly harag tombol.

Jolika levelében előbb leszögezi, hogy sem ő, sem férje nem szereti a szappanoperákat, ennek ellenére már vagy 15 éve kitartó Barátok közt-néző (ami annak fényében nagy szó, hogy tizennégy éve megy). "Hát kérem, ő volt az egyetlen normális, becsületes, családszerető, tisztességes karakter a sorozatban! A többi hisztis, erkölcstelen, bűnöző, alkoholista, csaló, jelentéktelen figura, akik, még ha szappanoperáról is van szó, semmi jó példát nem mutatnak, ami a mai világban nem hiányzik még a tévécsatornán is! Arról nem is beszélve, hogy az igazi színészi alakítást Ábrahám Editen és Várkonyi Andráson túl R. Kárpáti Péter nyújtott!" - nyomatékosította sok felkiáltójellel mondandóját.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Sz. Gyuláné prognózisa szerint egy-két hét után esni fog a nézettség. "A többség nem nagyon szorgalmazza a tartós rosszfiúságot, Berényi Miklós és a Zsolt szánalmas aljassága már unalmas és életszerűtlen, szívesebben szembesül egy normális karakterrel. A magam és közel 50 fős baráti társaságom nevében tiltakozunk Berényi András halála ellen. Életszerűbb és valóságosabb lenne, ha kiderülne kis liezonja az Attilával a Julinak, majd az András Dubaiba szerződne" - javasolta.

Gyászol Ny. Miklósné, akit mélyen lesújtott Berényi András karakterének eltüntetése. "Az hogy átmenetileg kiírják a sorozatból, az rendben van. Nem értek viszont egyet a megölésével, nem volt tisztességes a színésszel szemben ez a választás. Továbbá undorító, hogy Berényi Attila szereplését alakítják! Bármit csinál, mindig pozitívan jön ki a cselekményből, már mindenkiből hülyét csinál" - morog, és "egy volt néző"-ként írja alá a levelét.

B. Szabolcs szerint nem olyan nagy gond a jó Berényi likvidálása, annak fényében pedig különösen nem, hogy voltak nála sokkal jobbak. "Akit azonban nagyon hiányolok, és a sorozat szerintem rengeteget veszített vele, hogy elengedte, az nem más, mint Illés Vanda. Ő volt minden idők legjobb karaktere, az egyetlen, aki jobbnak bizonyult Berényi Claudiánál a tizenakárhány év alatt. Ideje lenne már végre visszahozni" - javasolja a forgatókönyvíróknak.

Pont a jó példát, a szerető apát, a becsületes embert kiírni nem volt szerencsés, mert arra felé mutat, hogy az ilyeneknek nincs helyük a világban - vélte P.-né Ildikó. "Szerintem ezek az értékek, amiket mindenkinek követni kéne, és nem úgy gondolni rájuk, hogy unalmasak, leírhatóak. Én a gyilkosság óta igencsak fontolgatom, hogy nézzem-e a sorozatot tovább. Gyilkosos, csalárd sorozatok vannak bőven a televízióban, gond nélkül találok, ha erre lennék kíváncsi" - fejtegette.

R. Kárpáti Péterrel készült interjúnkat itt olvashatja, innen pedig megtudhatja, változott-e a nézettség.