Vágólapra másolva!
Döntőjéhez érkezett a Voice - Magyarország hangja, az utolsó adásra négy énekes, Gájer Bálint, Nádor Dávid, Pál Dénes és Weisz Viktor maradt versenyben. Ahogyan arra számítani lehetett, a tehetségkutató műsort végül Mező Misi tanítványa, Pál Dénes nyerte meg, a szavazatok 55 százalékát ő kapta a nézőktől.
Vágólapra másolva!

Finiséhez érkezett a Voice, négy férfi versenyző között fog eldőlni, hogy melyikük birtokolhatja a Magyarország hangja címet. Caramel csapatából Gájer Bálint, Malek Andreáéból Nádor Dávid, Mező Misiéből Pál Dénes, Somló Tamáséból pedig Weisz Viktor jutott el a döntőig - közülük a nézők választanak győztest, a mesterek már nem szólhatnak bele a verseny alakulásába, csak a véleményüket mondhatják el a produkciókról.

20.33. Kis visszatekintés után Szabó Kimmel Tamás bemutatja a négy döntőst, kiabálva, mintha legalábbis bokszmeccsen lenne. Megtudjuk, hogy a versenyzők ma mestereikkel és sztárvendégekkel is fognak duetteket énekelni, majd a műsorvezető is beszáll az éneklésbe, hatásos felütésként a Twist and Shout-ot adja elő, amelyhez a négy finalista szolgáltatja a háttérvokált.

20.41. Szabó Kimmel fényezi kicsit a műsort, majd jelzi, hogy már délután három óta lehet szavazni, pörögnek a számlálók. Bányai Miklós is bejelentkezik az online stúdióból, majd bevonulnak a mesterek. Mező Misi biztos benne, hogy Pál Dénes fog nyerni, Caramel kicsit szerényebb, de ő is bízik a győzelemben. Somló Tamás a kocsit kérné kölcsön Weisz Viktortól, ha ő nyer, Malek Andrea pedig úgy véli, az is szép eredmény, hogy védence idáig eljutott. Megmutatják a szavazatok állását, két énekes 38, illetve 37 százalékkal elhúzott, ketten 13, illetve 12 százalékkal eléggé le vannak maradva.

TV2
TV2

20.48. Gájer Bálint egy ajándék hógömbbel várja ma esti duettpartnerét, Dukai Reginát, aki cserébe dicséri kicsit: "Zseniális hangja van, őstehetség". Marvin Gaye és Tammi Terrell közös dalát, az Ain't No Mountain High Enough-t adják elő, pár tűzzsonglőrrel kiegészülve. Mező Misi elárulja, hogy Dukai a szomszédja, Caramel szerint énekesének jól állnak a gyönyörű nők.

20.55. Weisz Viktor Szulák Andreával áll színpadra, az énekesnő elmondja, nagyon tetszett neki, hogy a versenyzőt "sosem kapta mórikáláson". A nagy találkozás-sal készültek, amelyet Katona Klári Presser Gáborral és Demjén Ferenccel énekelt fel annak idején. A közönség visszatapsolná az előadókat, Malek is úgy véli, megtörtént a nagy találkozás, Somló szerint Presser is elérzékenyült, ha ott van már a stúdióban. Szulák még dicséri egy sort Weisz Viktort, majd A Nagy Duett promója is belefér, hisz az énekesnőt februárban ott láthatjuk.

21.02. Nádor Dávid ma esti partnere A Nagy Duett-ben szintén feltűnő Bangó Margit, aki szerint a fiú igazi tehetség. A beszélgetés során kiderül az is, hogy az énekes rokonságban van Szakcsi Lakatos Bélával, így nem esik nehezére, hogy egy igazi roma nótát adjon elő, a Bombá-t. Hastáncos előadással megfűszerezett produkciójuk Mező Misi szerint rendben volt, de Nádor Dávidnak kicsit cigányosabbnak kellene lennie, Caramel viszont kiemeli, hogy mennyire helyt tudott állni Bangó Margit mellett. Az énekesnő úgy véli, sikerült előhozni a Dávidban rejlő tüzet.

TV2
TV2

21.11. A nagy esélyesnek kikiáltott Pál Dénes következik, ő Szinetár Dórát kapta, aki - már meg sem lepődünk - szintén szerepelni fog A Nagy Duett-ben. A Color együttes Féltelek című dalával állnak színpadra, a női rajongók megőrülnek, Caramel szerint azonban Pál Dénes kicsit hamis volt. Mező Misi azt mondja, nem a fiú külsejére kell figyelni, hanem arra, ami benne rejlik, Szinetár Dóra is megerősíti, hogy nemcsak a szeme szép, de "varázslatos, egyéni" hangja is van.

21.30. A reklámszünet után az egyéni produkciók következnek, Weisz Viktorral folytatódik a műsor. Rengeteg táncossal, Heincz Gábor Biga gitárkíséretével adja elő annak számát, a Learning To Let Go-t, amit Mező Misi szerint ügyesen megoldott, bár a magyar nyelvű számok jobban állnak neki. Ezzel Caramel is egyetért - a közönségből páran fújolnak -, Somló szerint viszont jó pont, hogy legyőzte saját félelmét, és először énekelt angolul. Szerinte már nem is Weisz, hanem Heincz Viktornak kellene hívni.

21.38. Caramel arról beszél, hogy miért juttatta el idáig Gájer Bálintot, aki aztán hófehér öltönyben Robbie Williams slágerét, a Candy-t tárja a közönség elé. Malek szerint túl sok táncosnő volt a fiú körül, és ez elvonta a figyelmet, Mező Misi viszont úgy véli, Gájer egy "hipertehetséges gyerek". Caramel örül, hogy védence végre megmutatta a humorát is, majd kijelenti, megtiszteltetés volt vele dolgozni.

TV2
TV2

21.46. Malek Andrea bevallja, anyaként, nőként és szakemberként is rákattant Nádor Dávidra, aki egymagában, egy üres színpadon adja elő Phil Collins érzelmes dalát, az Against All Odds-t, a végén még a dobok mögé is beül. Caramelnek nagyon tetszett a produkció, főleg, hogy a fiú dobolás közben énekelt, Mező Misi szerint viszont kicsit hatásvadász volt ez a mozzanat. Somló nem csodálkozik rajta, hogy Malek az énekesbe helyezte bizalmát, Nádor pedig arról beszél, milyen jól érzi magát ma este, és egy puszit is küld a nézőtéren ülő édesanyjának.

21.55. Pál Dénessel folytatódik a verseny, de előtte mestere, Mező Misi beszél a fiú különleges hangszínéről. Egy Tom Jones-számot hallunk, az It's Not Unusual-t, amelyet az énekes napszemüvegben prezentál - a mesterek szerint ez nagyon jó geg volt, hisz amúgy mindenki a fiú szemével foglalkozik. Caramel szerint Pál Dénes még sosem énekelt jobban, Mező Misi pedig bevallja, hogy "halvány fingja" sem volt a napszemüveges poénról, de csak gratulálni tud hozzá.

22.13. Újabb reklám, majd jönnek a mesterekkel előadott számok. Weisz Viktor Somló Tamással áll színpadra, természetesen az LGT egyik számával készültek, "annyi mindent nem szerettem még" - éneklik. Weisz Viktor elmondja, álmában sem merte volna gondolni, hogy ennyi ember előtt énekel majd Somlóval, a mester pedig úgy véli, tanítványa majdhogynem leénekelte őt.

TV2
TV2

22.19. Nádor Dávid és Malek Andrea következik, de előtte kölcsönösen áradoznak egymásról egy sort. Egy szerelmes dalt adnak elő - Lionel Richie-től az Endless Love-ot -, estélyiben, szmokingban, ahogy illik. Nádor elmondja, "csodálatos élmény" volt mesterével egy színpadon állni, végre a gyakorlatban is láthatta, amiről Malek beszélt. Az énekesnő szerint a fiúval igazán "lehet repülni", szavazásra biztatja a nézőket.

22.26. Pál Dénes és Mező Misi a mester talán legnagyobb slágerét, a Vidéki sanzon-t adja elő, kellően lazán, egy fémállványzat tetején ücsörögve, Mező gitárjátékával, a közönséget is bevonva. Pál Dénes elmondja, a dal már korábban is nagy hatással volt rá, a Magna Cum Laude énekese pedig nem győzi dicsérni versenyzőjét, szerinte a fiú hangja "a magyar ember lelkét és szívét melengeti". Bányai Miklós nézői SMS-eket olvas, mindenki odáig van a versenyzőkért.

22.42. Szabó Kimmel elképesztően szoros állásról beszél, Caramel szerint védencénél kinyitottak egy olyan ajtót, amelyet már nem tudnak becsukni. Gájer Bálint és Caramel kettősével folytatódik a műsor, természetesen ők is a mester egyik számával, a Jelenés-sel állnak elő, kezdetben egy füstfüggöny mögött énekelnek. A versenyző azt mondja, csak igyekezett helyt állni, Caramel pedig arra buzdítja a nézőket, hogy a hangra, ne az arcra szavazzanak.

TV2
TV2

22.53. Utoljára kapcsolják az online stúdiót, majd az LGT "örömzenélése" következik: a Neked írom a dalt megy, a végén az élő adásokba bejutott összes versenyző bekapcsolódik. A mesterek állva tapsolnak, Szabó Kimmel Presserrel beszélget, az LGT februári koncertjei is szóba kerülnek. Végigpörgetik a ma este összes produkcióját, hogy a nézők számára megkönnyítsék a szavazást. Még egy reklámblokk, és jön az eredményhirdetés.

23.08. Szabó Kimmel végigkérdezi a versenyzőket, ki hogyan érez. Pál Dénes azt mondja, már így is nyert mindenki, Gájer Bálint bevallja, nem nagyon tud értelmes dolgokat mondani. Weisz Viktor életében nem érezte még magát ilyen jól színpadon, Nádor Dávid úgy véli, arról szól az egész, hogy szeretik a zenét. A műsorvezető bejelenti, egy percig lehet még szavazni.

23.13. A szavazást lezárják, a háttérben összesítik a voksokat, Gájer Bálint tűnik a legidegesebbnek. Megvannak az eredmények, mutatják a fantomképeket: a nyertes jól elhúzott, 55 százalékon áll. Először a negyedik helyezettet jelentik be, ő Weisz Viktor lett 11 százalékkal. "Nem vagyok csalódott, köszönöm mindenkinek, aki rám szavazott" - mondja. "Egyszer így, egyszer úgy" - summázza a helyzetet Somló Tamás.

TV2
TV2

23.17. A harmadik - 14 százalékkal - Nádor Dávid, aki Malek Andreától csak vigaszdíjat kaphat, februárban fellép az énekesnő koncertjén a Müpában. Kiderül, hogy a szavazatok 20 százalékát Gájer Bálint kapta, a Voice győztese így - nem meglepetés - Pál Dénes lett. A tinilányok őrjöngenek, a nyertes a könnyeivel küszködve mond köszönetet, Mező Misi pedig arról beszél, hogy Pál Dénes csak magának köszönheti a győzelmet. Gájer és Caramel is kap még pár szót, majd folytatódik az ünneplés.

-----------------------------

A képek az előző adásból valók.