Giccsbe fulladt az I love Gjoni első epizódja

Vágólapra másolva!
Noha arról volt szó, hogy egy érzelmesebb-romantikusabb műsor lesz Delhusa Gjon párkeresője, mint egykor volt a Benkő feleséget keres, az első epizód bőven tartalmazott olyan szürreális elemeket, mint elődje.
Vágólapra másolva!

Bár a készítők azt nyilatkozták, hogy "Benkő műsora abszurd volt, sok irreális jelenettel, Delhusa párkeresője azonban komolyabbra sikeredett", a premier alapján elmondható, hogy bizarr jeleneteknek nem volt híján. Sokszor érezhető volt, hogy a stáb is jókat derült a háttérben egyes jelenetek, szituációk után, főképp mikor a teraszon násztáncot jártak az kezdeti megilletődésen túllépő arajelöltek vagy amikor a földön vonaglott egy asszony, hogy erotikusnak hitt koreográfiájával hódítsa meg a lassan hatvanévesen is géppuskalábú táncosként pörgő dalnokot.

De mitől is lett volna más, mint az RTL másik két párkeresője, a szintén nem komolyra vett Benkő feleséget keres vagy a Szerelem a legfölsőbb szinteken, Alekosszal? Nagyrészt ugyanazon stáb készítette ezeket, a Benkő-műsor idétlensége, szürrealitása sokaknak tetszett, a nézettség jó volt, miért kellett volna változtatni? Az pedig a 2010 nyarán megdolgoztatott énekes pechje, hogy bő két évig nem kerültek elő a felvételek, ugyanis időközben volt egy VV4, annak utójátéka volt Alekosz párkeresője - hol amúgy a roppant teátrális, patetikus főhőst az első részben Napóleon és Vilmos herceg szerelemgyerekének öltöztették, megadva ezzel a hangulatot. A csatorna tudta, hogy Alekosz népszerűsége hamar zuhanni fog a VV4 után, azt a realityt akkor kellett leadni, így a Delhusa-féle valóságshow tovább porosodott az RTL székházában.

Ha valaki úgy ült le, hogy komoly, romantikus párkeresőt kap majd, hamar csalódott, hiszen a körülményeket, a beállított jeleneteket, a szereplőket, az anyaszült meztelenségében ábrázolt, embernagyságú Delhusa-szobrot, az inasnak betett, dadogó fekete Pákót látva biztos lehetett benne, hogy egy újabb groteszk műsorszám készült. A Nika se perimeno előadója Pákóval már vicces páros alkotott az észak-argentin dzsungelben felvett Celeb vagyok, ments ki innen!-ben, így nem véletlen, hogy a magyar tévék egyik legszomorúbb jelensége, leggyakrabban kigúnyolt médiabohóca is bekerült a műsorba.

Az "elfogadod tőlem a fényt?"-szintű, érzelmes hangon elsuttogott szövegek, a fénypöttyökkel kivilágított fák melletti medencében felevett fényceremónia, a mézesmázos dialógusok, Delhusa Gjon Jézus Krisztussal való összehasonlítása mind azt eredményezi, hogy olyan giccses legyen a premier, mint egy hímzett kis terítőn heverő, aranyozott szemű porcelánkutya, masnival nyakában.

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv

Hogy aztán a magyar tévézőknek az önmagukat komolyan vevő párkeresők tetszenek-e jobban, mint a Nagy Ő-széria volt a TV2-n, vagy az abszurdba hajló, tragikomikus fordulattal tarkított realityk (ahol amúgy a főhőst sokszor fülesen át instruálják), az a számokból is kiderül. Benkő és Alekosz műsora remek nézettséggel ment, és vélhetően az RTL II átlagát is javítani fogja a buzukis ember és különös nőtársasága.

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv