Paris Hiltontól Szellő Istvánig - a legjobb tévés vendégszerepek

szórakozz, lifenight, Paris Hilton és az óriási hamburger fent a cikk
Vágólapra másolva!
A Két pasi - meg egy kicsi Charlie Harperje Sean Pennel szivarozgatott, A nevem Earl hősének Paris Hilton jelent meg, amikor épp kómában volt, Ross a Jóbarátok egyik epizódjában pedig épp lecsúszott Isabella Rosselliniről. Számos sorozatban tűnnek fel neves vendégszereplők, egy efféle alakítás azonban akkor lehet talán a legérdekesebb, ha az illető sztár önmagát játssza el - íme, pár markáns példa.
Vágólapra másolva!

Sean Penn, Harry Dean Stanton és Elvis Costello - Két pasi - meg egy kicsi

A Két pasi - meg egy kicsi most látható kilencedik és tizedik szezonjában is akadnak olyan ismert arcok, akik önmagukat játsszák (Gary Busey és Michael Bolton), a második évadban volt azonban az eddigi legemlékezetesebb jelenet, ahol egyszerre három sztár is megjelent a dúsgazdag Charlie Harper cimborájaként. A malibui házban Sean Penn, Harry Dean Stanton és Elvis Costello vendégeskedett, és - Alan belépője után - arra agitálta Charlie-t, hogy legyen türelmesebb az öccsével - elvégre a társaságuk egy támogatói klub volt, csupán Charlie tett úgy, mintha a találkozóik csak a whiskeyről és a szivarról szóltak volna.


---------------------------

Paris Hilton - A nevem Earl

A nevem Earl főhőse a harmadik évadban egy ideig kómában volt, és eközben egy klasszikus szitkom szereplőjének képzelte magát. Catalina ezalatt bulvárújságokból olvasott fel neki, hogy addig is tartsa a lépést a jelennel, és Paris Hilton neve valahogy el is jutott Earl agyáig - álomvilágában azonban Hilton a mexikói lány legjobb barátnőjeként jelent meg, amint épp pitét sütött Earl házában. Mivel klasszikus szitkomról volt szó, a több realityben is látott örökösnő egyetlen, kétértelmű mondatot hangoztatott, ami a süteményre és saját szereplésére is vonatkozhatott: "Now that's hot!"


---------------------------

Isabella Rossellini - Jóbarátok

A Jóbarátok tíz éve alatt rengeteg vendégszereplő feltűnt, és többen közülük önmagukat alakították, így például Jean-Claude Van Damme, Charlton Heston vagy Jay Leno is - a legviccesebb talán mégis Isabella Rossellini megjelenése volt. Rossnak és Rachelnek volt ugyanis egy listája azokról a sztárokról, akikkel megcsalhatják a másikat, ha úgy alakulna az életük: Ross hosszú ideig bíbelődött a maga névsorával, és a Kék bársony-ból ismert Isabella Rossellinit éppen lehúzta a listájáról, amikor az belépett a Central Perk kávézóba. Ross mesél neki a listáról, és azzal védekezett, hogy ez még nem a végleges változat, de pechjére időközben már lamináltatta is a névsort.


---------------------------

Buzz Aldrin

A Holdra annak idején másodikként lépő Buzz Aldrin szívesen szerepel különböző tévésorozatokban, sőt még az amerikai Szombat esti láz-ban, a Dancing With the Stars-ban is feltűnt versenyzőként. Önmagát játszotta a Gyilkos számok-ban és A stúdió-ban is, legutóbb pedig az Agymenők-ben osztogatott édességet a Halloweent ünneplő gyerekeknek. A vígjátéksorozat amúgy is szívesen szerepelteti a geekek és sci-fi rajongók bálványait, egy másik amerikai űrhajós, Mike Massimino mellett többek között George Takei, Leonard Nimoy, Summer Glau és Stephen Hawking is kapott már egy-egy kisebb szerepet a produkcióban, mind saját magukat alakították.


---------------------------

Heidi Klum

Buzz Aldrinhoz hasonlóan a csinos modell is többször játszotta már önmagát: láthattuk többek között a Szex és New York-ban, az Igen, drágám!-ban és a Miami helyszínelők-ben is. Az Így jártam anyátokkal-ban Ted, Marshall és Barney a Victoria's Secret egyik buliján futott össze vele, és ez utóbbit ő győzte meg arról, hogy újra le kell feküdnie a nővel, aki elvette a szüzességét - miután a srác válságba került, és épp híján volt az önbizalomnak. Klum aztán feltűnt a Született feleségek-ben is, itt Gaby és Angie találkoztak vele, amikor egy epizód erejéig elhagyták a Lila Akác közt, és tettek egy kirándulást New Yorkba.


---------------------------

A Futottak még... több színésze

Egy efféle összeállításból nem lehet kihagyni a Futottak még... (Extras) című vígjátéksorozatot, annak ellenére, hogy nehezen tudnánk egyetlen alakítást kiemelni, hisz a széria statiszták életét mutatta be, akik nap mint nap hatalmas sztárok alá dolgoznak. A produkciót kiötlő Ricky Gervaisnak mind a tizenkét epizódra sikerült megnyerni egy-két vendégszereplőt, nem is akármilyeneket: Ben Stiller, Ross Kemp és Vinnie Jones, Kate Winslet (a videón apácaruhában), Les Dennis, Samuel L. Jackson, Patrick Stewart, Orlando Bloom, David Bowie, Daniel Radcliffe, Chris Martin, Sir Ian McKellen és Robert de Niro alkotják az impozáns névsort, a karácsonyi különkiadásban pedig többek között Clive Owen és George Michael is feltűnt.


---------------------------

Többen a Barátok közt-ből

Hogy magyar példát is említsünk, a Barátok közt-ben is rendre megjelennek ismert emberek, akik önmagukat játsszák: legutóbb az Anti Fitness Club frontembere, Molnár Tamás keveredett a Mátyás király térre, de többek között Lola, Dukai Regina, Kótai Mihály és Szellő István is feltűnt már a napi sorozatban. Gyurta Dániel még londoni sikerei előtt játszott a Barátok közt-ben (a videón épp Noémival trécsel az uszodában), és akkor azon bosszankodott, hogy az egyhetes szereplés nagyobb népszerűséget hozott neki, mint az olimpiai ezüstérem. "Olyan fiatal szereplőt kerestünk, aki a fiatalok példaképe, és értéket képvisel. Dani ilyen volt" - mondta akkor a széria producere, Kalamár Tamás.