Negyedszerre elbukott az X-Faktor párbajhőse

x-faktor
Vágólapra másolva!
A Zámbó Krisztián utáni éra első show-jában Szabó Dávid és Stone párbajozott, ahogy az várható volt. Aligha okozott meglepetést bárkinek is, hogy utóbbi esett ki - miután háromszor már visszatáncolt a szakadék széléről.
Vágólapra másolva!

A legtöbbet vitatott X-faktoros előadó, Zámbó kiesése után öten maradtak a show-ban, mindenkinek két saját produkcióval kellett színpadra állnia. Eztán közös dalt hallhattak a nézők, illetve az első szériában látott, később Eurovízión is próbálkozó Wolf Kati is előadott egy felejthető dalt, végül pedig kiderült, hogy a nézői szavazatok alapján Stone és Szabó Dávid maradt kinn - ez pedig aligha okozott meglepetést bárkinek is, mert az angol kiejtésével sokakat megmosolyogtató kerekded rocker korában már állt ott, épp háromszor, de a tinibálványnak szánt szépfiúnál is rezgett a léc korábban.

Forrás: rtl klub

"Szeretném azt hinni, hogy csodák vannak még" - kezdte párbajdalát Stone, amire Dávid egy "megértem hát, hogy nincs tovább"-bal reflektált. Előbbi valamivel keményebb volt, de szorgosan igyekezett érzelmet belevinni (ezt követelte két perccel korábban mentora, Keresztes Ildikó), utóbbi viszont biztos nézte a Voice-t egy nappal korábban (ahol többször hangzott el a lélek szó, mint egy hosszabb misén), így igen érzelgősre vette a figurát.

Keresztes szerint utóbbi "abszolút popsztár", akiért csak rajongani lehet, de neki az is tetszik, ha valaki nagyon küzd álmaiért, ha valakinek remeg a keze, annak ellenére, hogy erős férfi. Ő persze Stone-t marasztalta, nem úgy, mint Geszti Péter, Szabó mentora, aki úgy látta, hogy a Kő már nem tud újat mutatni, és nem véletlen, hogy többször párbajozott. Feró két lírai dalt hallott, egy erőset, egy érzelmeset, Stone-t küldte haza, Malekra várt a döntés: ő is a kopasz, középkorú rockertől vett búcsút, mert szerinte a fiatal versenyző még fejlődhet, az ötvenes férfi viszont nem.

Forrás: rtl klub

"Többet is elértem a műsorral, mint amennyit szerettem volna. Köszönöm mindenkinek a belém vetett bizalmát. Ne adjátok fel álmaitokat, mert ötven fölött is lehet új lendületet kapni" - búcsúzott szimpatikusan a nézőktől Stone, akinek annyit mindenképp köszönhet a jó hallású tévéző, hogy egy héttel korábban kiejtette Zámbó juniort.

A műsor után az After X -ben Geszti Péter arról elmélkedett, hogy egy fordított piramis, ami a versenyzők karrierjét jellemzi, ugyanis alighanem soha ennyien nem fogják őket nézni egyszerre (most bő kétmilliós a nézettség), miközben egy tradicionális utat járó zenész épp fordított pályát jár be. Malek Miklós szerint a jó mentor olyan, mint a jó tréner, akinek vannak még hasznos tanácsai, jó lapjai. Nem tudtuk meg, pikk ászról vagy tök hetesről van szó, erről bővebben nem beszélt.

Oláh Gergő (alábbi képen) a nézők szociális érzékenységére apellált, amikor emlékeztette őket, hogy a szegénységből kapaszkodott fel az X-Faktor csillogó-villogó stúdiójába és a címlapokra. "Ahonnan én jöttem, az nem ez a világ, és szeretnék elérni abba, amely biztonságosabb" - magyarázta. A fiú eddig biztos továbbjutó volt, és általános vélemény szerint, hangi adottságok alapján ő a legesélyesebb a fődíjra, legfeljebb Antal Timi szorongathatja meg.

Forrás: rtl klub

A vörös hajú, aprócska lány elmondta, hogy nem volt könnyű hete, nehezen tanulta meg a számokat, és bevallotta, hogy az angol nyelvű dalában halandzsázott is egyet - ezzel némi derültséget okozott a Cool TV stúdiójában. "Nagyon közel áll hozzám ugyanakkor a magyar népdal és a népzene, így örültem neki, hogy engedték, hogy egy ilyet a színpadra vigyek. Nem voltam teljesen autentikus, de remélem, nem okoztam senkinek csalódást" - mentegetőzött. Mentora szerint a lány már számos műfajban megállta a helyét ősszel: "Éreztem, hogy le kell tenni valamit az asztalra. A múlt heti slágerrel sikerült nagyot dobni, most meg jött egy kivétel, ami erősíti a szabályt" - összegezte Malek Miklós.

Noha sokan falra másznak tőle, abban sincs nagy vita, hogy Csobot Adél (a második képen) színpadra született - hogy aztán a popszakmában marad vagy az musicalek világában köt ki, az más kérdés. "Nagyon szeretem a régi dalokat, és örülök, hogy Miklós úgy látja, hogy ezekbe tudok újat vinni - és ettől lesz adélos. Én jó éreztem magam, és a dalomnak ma nem volt több mondanivalója, csak arról szólt, hogy szórakoztassam a nézőket" - magyarázta viháncolva, fülig érő szájjal Adél, akivel (nem meglepő módon) mentora egyetértett. "Ez pont elég egy popslágernek, át is ragadt mindenkire a jókedv, egyből jól érezték magukat a mentorok" - kommentálta a dalválasztást.

Mivel a top 4-es mezőnyből két énekest nagy esélyesnek tartanak, egyről pedig még ellentábora is belátja, hogy hamisítatlan színpadi jelenség, nagy meglepetés lenne, ha egy hét múlva nem Szabó Dávid venné a kalapját.

Olvasnivaló: Antal Timit meghökkentő módon reklámozta egy igazi rajongó