Delhusa udvarlása, Zámbó éneke - 2012 kínos pillanatai a tévéből

Zámbó Krisztián, X-Faktor, 3. döntő
Vágólapra másolva!
Idén nemcsak jó nőkből volt megfelelő kínálat a tévében, de számos kínos pillanatnak is szemtanúi lehettünk: a tüntetők nélküli tüntetésről vagy Zámbó Krisztián botrányos fellépéséről mém is született, a tengerentúlon pedig többek között az amatőr olimpiai közvetítés és az utóbbi idők legvaskosabb spoilere borzolta fel a kedélyeket. Íme, tíz képernyős - vagy a tévé világához köthető - mozzanat 2012-ből, melyek láttán-hallatán bizony fogtuk a fejünket.
Vágólapra másolva!

Épp csak a lényeg maradt ki a közvetítésből

Rögtön január elején szórakoztatott minket a közmédia azzal, hogy riportere, Vígh András az esti híradóban úgy jelentkezett be az Operaház előtti többezres tüntetésről, hogy mögötte csak néhány rendőr lézengett - a kamerát ugyanis éppen a hatóságok által lezárt terület előtt sikerült felállítani, ahol gyakorlatilag semmi mozgás nem volt. A kókler közvetítésből internetes mém is született, többféle háttér elé odavarázsolták Vígh Andrást, aki a képek szerint már a mohácsi csatáról is úgy tudósított, hogy "nyerésben vagyunk", a normandiai partraszállást pedig ekként kommentálta: "Sokan jöttek fürödni a tengerpartra."

-----------------------------

Elkezdődött az RTL Klub kontra Alekosz per

A tavalyi év egyik legkínosabb ügye volt, amikor a Való Világ 4-et megnyerő Nagy Alekosz átment a TV2-höz, hogy az ÖsszeEsküvők című műsorban szerepeljen - holott a valóságshow megnyerésével az RTL Klubtól nemcsak havi egymilliót, lakást és kocsit kapott, de még egy saját párkereső műsort is, amelyben kedvére csajozhatott. Alekosz sokáig nem hitte el, hogy az RTL tényleg bepereli szerződésszegésért ("Úriember ajándékot vissza nem kér" - mondta valahol), áprilisban azonban kezdetét vette a bírósági tárgyalás. Ami a legkínosabb az egészben, hogy Alekosz mintegy két szék közül a pad alá esett, májusban ugyanis a TV2 közölte, nem tud műsort adni a valósághősnek.

Forrás: RTL Klub

-----------------------------

Adásba került Delhusa Gjon párkereső műsora

Az RTL Klub jó két évig rejtegette, októberben az is kiderült, miért: Delhusa Gjon társkereső műsora, az I Love Gjoni szürrealitásában és blődségében még a Benkő Dániellel forgatott, hasonló produkciót is felülmúlta. A Dávid-szoborra emlékeztető, Delhusát meztelenül ábrázoló, életnagyságú alkotás; Fekete Pákó mint inas; az "Elfogadod tőlem a fényt?"-szerű, érzelmes hangon elsuttogott szövegek mind egy olyan világba vitték a nézőt, amelyre valószínűleg egyáltalán nem volt kíváncsi. Ideig-óráig - de addig sem feltétlenül - talán még vicces volt Delhusa-Jézus-Rambo szerelmi ámokfutása, hosszú távon viszont idegesítő és kínos pillanatok sorozatát eredményezte.

-----------------------------

Zámbó Krisztián megpróbálkozott a Golden Eye-jal

Zámbó Jimmy fiát már az elejétől fogva sokat kritizálták az X-Faktor-ban, még a második széria nyertese, Kocsis Tibor is azt mondta, rendre alulteljesített a műsorban. Saját mélypontját novemberben, a James Bond figurája köré épített adásban érte el, amikor az Aranyszem főcímdalát próbálta elénekelni - inkább kevesebb, mint több sikerrel. A botrányos produkciótól még a sokat látott Chuck Norris is kiborult, és szétrúgta a tévéjét - mint az ebben a vicces videóban is látható. Az ifjabb Zámbó végül a műsor második felében esett csak ki, valószínűleg sokak megkönnyebbülésére.

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

-----------------------------

VV Éva végigbalhézta az évet

A végéhez közeledő év talán legkínosabb tévés szereplője Baukó - alias VV - Éva volt, aki jóformán csak csúnya berúgásaival, nyilvános verekedéseivel tudott az újságok címlapjára kerülni. Na jó, új melleket is kapott, amelyeket bőszen mutogatott is turnéján. Az évet azzal indította, hogy részegen magyarázott a BeleValó-ban, majd ugyanezt Dopeman műsorában is megtette, augusztusban pedig Gianni is kidobatta az étterméből. Legutóbb viszont koponyatöréssel került kórházba, előtte pedig - többek között - lakótársával és a Való Világ 4 másik szereplőjével, Anikóval is összeverekedett.

-----------------------------

Utálták a nézők a női ruhás komédiát

Természetesen nemcsak itthon, de az Egyesült Államokban is akadtak kínos pillanatok a tévés világban. Az év első elkaszált sorozata volt a Work It, amelyet még januárban, két adás után vettek le a képernyőről - amin, a történetet ismerve, nem is csodálkozhatunk. A rövid életű széria középpontjában két munkanélküli férfi állt, akik úgy vélték, a világméretű válság a nőkre kevésbé vonatkozik, ezért női ruhába öltözve próbáltak valami megélhetés után nézni. Az azonban rejtély, hogy miért gondolta bárki is, hogy ez még a Van, aki forrón szereti után több mint ötven évvel is vicces.

-----------------------------

Az utóbbi évek legnagyobb spoilere is megvolt

A Született feleségek színésznője, az Edie-t alakító Nicollette Sheridan még 2010-ben perelte be a sorozat alkotóját, Marc Cherryt, azt állítva, hogy a férfi megütötte őt az egyik forgatáson, majd indokolatlanul ki is írta a szériából. A tárgyalások még az idén is zajlottak, és egy alkalommal valahogy az is elhangzott, hogy Mike Delfino karakterét miként távolították el. A bíróság ezt persze nem törölte a jegyzőkönyvből, így hamar kiszivárgott, hogy Mike bizony meghal még a sorozat vége előtt - amivel csak az volt a baj, hogy az ominózus epizódot akkor még nem adta le az ABC, így az információ rengeteg rajongó szórakozását tette tönkre.

Forrás: Frazer Harrison / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images/AFP

-----------------------------

Az NBC amatőr módon közvetített az olimpiáról

A nyáron az NBC borzolta fel a kedélyeket, amikor hibát hibára halmozva tudósított a londoni olimpiáról: az időeltolódás miatt előfordult, hogy az idén feltűnt amerikai úszócsodával, Missy Franklinnel készült interjút már egy aranyérmes fotóval reklámozták - miközben azt a futamot, amelyen az aranyat nyerte, csak később mutatták be. Az egyik riporter egy kosármeccsen Jesse Eisenberget azonosította a Facebookot alapító Mark Zuckerberggel (miután a színész őt játszotta a Social Network - A közösségi háló című filmben), a záróünnepség helyett pedig inkább egy második világháborús dokumentumfilmet adott le a csatorna.

-----------------------------

Elmo hangját kiskorú megrontásával vádolták

Novemberben jött a sokkoló hír: a népszerű gyerekműsor, a Szezám utca egyik színésze kiskorúval bújhatott ágyba. Egy most huszonhárom éves férfi azt állította, tizenhat éves volt, amikor az Elmónak hangot adó színész, Kevin Clash szexuális kapcsolatot létesített vele. A kedves figurát megszemélyesítő Clash nem is tagadta, hogy korábban kapcsolatban állt a férfival, de az ő verziója szerint az állítólagos sértett már nagykorú volt az affér idején. A Szezám utca alkotóitól mindenesetre szabadságot kért arra az időre, amíg tisztázza magát, de az ügy így is épp eléggé kínossá vált.

Sesame Street

-----------------------------

A saját fészkébe piszkított a Két pasi - meg egy kicsi színésze

Charlie Sheen után a Jake-et alakító Angus T. Jonesszal is meggyűlt a baja a Két pasi - meg egy kicsi alkotóinak, a színész ugyanis egy videóban "szenny"-nek nevezte vígjátéksorozatát, és arra kérte a nézőket, hogy ne kövessék figyelemmel a történetet. A november végi nyilatkozat után Jones egyből bocsánatot kért, de nem sokra ment vele, hisz a CBS főnöke, Les Moonves még a következő héten is azt emlegette, hogy a színész könnyen megütheti a bokáját. Az ügy apropóján egy összeállítást is készítettünk, amelyben a hasonlóképp mocskolódó képernyősöket gyűjtöttük össze.