Képzelt szeretőért járt a jutalom

nemzetközi emmy
Vágólapra másolva!
A New York-i Hilton szállodában kiosztották a 40. Nemzetközi Emmy-díjakat, örültek az ausztrálok, britek, argentinok, brazilok.
Vágólapra másolva!

A világ vezető tévései által látogatott ceremónián a legjobb férfi színész díját az argentin Darío Grandinetti kapta, aki egy taxisofőrt alakított a Televisión por la inclusión című sorozatban. Honfitársnője, Cristina Banegas ugyanezen sorozatban, a Sin cobertura című epizódban nyújtott alakítással lett a legjobb színésznő.

A tévés komédiák közt az egyik északi szomszédjuknál készült brazil The invisible woman nyert: a TV Globo produkciójában egy nős férfi rendre vizionál magának egy ideális szeretőt, s bár tisztában van vele, hogy valójában nem létezik, feleségével való kapcsolatára igencsak nagy hatással van. A dokumentumfilmek, sorozatok közt a brit Terry Pratchett: Choosing to Die, a drámai szériák közt pedig a francia Braquo 2. évadját jutalmazták - ennek főszereplője egy bebörtönzött rendőr.

Külön kategóriákban voltak a valóságshow-k, telenovellák, minisorozatok. Előbbieknél kiemelkedőnek találtatott a The Amazing Race Australia, a másodiknál a brazil TV Globo The Illusionist-ja nyert, a minisorozatok közül pedig a brit Black Mirror futott be.