Bocsánatot kért a TV2 az ízléstelen szavazásért

Vágólapra másolva!
A november 7-i Mokká-ban arra a kérdésre kerestek választ, hogy mi lehetett az indíték Szita Bence meggyilkolása mögött. Egy sms-sel játékkiállításra való belépőt, többel pedig wellness-hétvégét lehetett nyerni.
Vágólapra másolva!

A szerdai Mokká-ban arra a kérdésre kereste a választ a TV2, hogy mi lehetett az indíték Szita Bence meggyilkolása mögött. A nap kérdésére féltékenység, pénz vagy bosszú volt az opcionális válasz, egy sms-sel játékkiállításra való belépőt, többel pedig wellness-hétvégét lehetett nyerni.

Mivel a hiba különösen ízléstelennek tűnt, a TV2 délutánra bocsánatot kért. "A Mokka 2012. november 7-i adásának véleményszavazásával egy rendkívül súlyos témát érintettünk. Ezúton kérünk elnézést, hibát követettünk el, de természetesen nem állt szándékunkban semmilyen módon megsérteni Bence kegyeleti emlékét. A tartalmat eltávolítottuk felületünkről" - áll a szövegben. A kép itt megtekinthető, az esetről itt olvashat többet.

2007-ben az RTL Klub hibázott hasonlót, noha ott csak fikciós sorozathoz tettek fel nem épp átgondolt kérdést. A Miami helyszínelők adott epizódja már címében sem ígért felhőtlen kacagást, és valóban, a Mészárszék nevű részben kegyetlenül kinyírtak egy teljes családot, három gyerekkel, köztük egy csecsemőt is. Ott a "Három gyereket gyilkoltak meg a családból?"-kérdés hangzott el, este kilenc körül (amikor még gyerekek is vannak a tévék előtt), erre kellett volna sms-t küldeni, reménykedve az ajándékcsomagban vagy a 10 ezer forintos nyereményben.