Marenec Fruzsina: Meg kellett pofoznom Csomor Csillát

Maranec Fruzsina, színésznő, műsorvezető a Barátok Közt sorozat Emma nevű szereplője
Vágólapra másolva!
A jelenleg napi sportműsort vezető Marenec Fruzsina a Barátok közt-ben több évig játszotta Harmathy Emmát, szomorú és elveszett volt, amikor kiírták a sorozatból - annak ellenére, hogy még Tilda karakterével is összetévesztették. A Marslakók-ban volt olyan, hogy egyszerre két férfival kellett ágyjelenetet forgatni, de ennél is durvább, hogy csókjelenete volt Havas Henrikkel. Az, hogy az MTV-s szappanoperát alig nézte valaki, egyáltalán nem izgatta - mesélte az [origo]-nak. 
Vágólapra másolva!

Marenec Fruzsina jelenleg két kollégájával együtt vezeti a Warm Up - Napi sportajánló című műsort, amely október 8-án indult a SportKlubon. "Alapvetően arra törekszünk, hogy minél változatosabb legyen a műsor, mindenki vezet adást a másik kettővel. Az első forgatási napon éppen Pónácz Andrissal voltam, akit egyébként ismertem már korábbról, hiszen ő a felelős szerkesztője a Meztelenül című műsornak, amelynek szerkesztő-riportere vagyok. Forró Bencével is együtt dolgozunk öt hónapja, amióta a SportKlubnál vagyok" - mesélt az indulásról.

"Sajnos még mindig teljesen antitalentum vagyok, ami a sportokat illeti, de sokat kérdezek, és igyekszem felzárkózni. A Warm Up első adása előtt is felhívtam apukámat, hogy azonnal mondjon néhány dolgot a Chelsea-ről, amit aztán az utolsó betűig el is mondtam adásban. Hál' istennek, ez a műsor nem a tárgyi tudásról szól, hanem arról, hogy felhívjuk a figyelmet a csatorna más műsoraira" - tette hozzá.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Kérésünkre a Barátok közt csapatában eltöltött első napjáról is mesélt: "Emlékszem a szövegemre is, mert csupán három mondatom volt: Jó napot kívánok, Harmathy Emma vagyok. Köszönöm. Viszontlátásra. Azonban ezt is körülbelül másfél órán keresztül tanultam, annyira izgultam, a szövegkönyv is remegett a kezemben. Az első másfél-két hónapban szinte csak külső jeleneteket forgattam - ahol több idő van mindenre, nem olyan feszes a tempó -, utána dobtak csak be a mélyvízbe".

"A leginkább embert próbáló feladat az volt, amikor meg kellett pofoznom Csomor Csillát (Berényi Zsuzsa alakítóját). Úgy neveltek a szüleim, hogy tiszteljem az idősebbeket, ráadásul Csilla alapvetően egy olyan személyiség, akire fel lehet nézni, mind színészileg, mind emberileg. Amikor elolvastam, hogy ez lenne a feladat, szinte remegve mentem be a stúdióba, de a többiek megnyugtattak, hogy nem kell igazából megpofoznom, csak úgy kell csinálnom. Imádkoztam, hogy tényleg az orra előtt menjen el a kezem, és sikerült is úgy rögzíteni, mintha a pofon igazi lett volna" - elevenítette fel a történteket.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

A Marslakók-ban Havas Henrikkel volt egy csókjelenete, ami előtt szintén nagyon izgult, de utólag úgy gondolta, az nem volt ennyire embert próbáló feladat. "Havas Henrikkel ott találkoztunk először, de nagyon kedves, szimpatikus úriember volt. Nem úgy készültem, hogy tényleg csókolóznunk kell, azt gondoltam, elég, ha csak úgy csinálunk. Csakhogy nem ez volt az elvárás. Bár nem valós, csak színészi csókot kértek, azt nem csak a forgatás miatt kellett megcsinálnunk. Előtte jöttek fotósok is, akiknek szintén el kellett játszanunk a jelenetet. Először azt mondtam magamnak, ezt nem hiszem el, de végül probléma nélkül lezajlott minden" - emlékezett vissza.

Ebben a sorozatban volt egy hármas szexjelenete is - két férfival -, de szerinte ez cseppet sem volt rázós. "Ezek mind-mind poénra vehető dolgok, ráadásul teljesen fel is van ilyenkor öltözve az ember, rajta van egy takaró, és ott van mellette a huszonöt fős stáb. Általában a partnerek is jó fejek, például Turek Mikivel volt ilyen jellegű jelenetem, ő nagyon laza, és zseniálisan oldotta a hangulatot" - magyarázta.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

A közeg annak ellenére kellemes volt, hogy már az elején lehetett tudni, nem sokan követik a sorozatot. "Engem a nézettség sosem érdekelt. Nagyon szeretem Jáksó Lacit - azt gondolom, hogy ő főnökként zseniális -, és mindig nagyon jó volt a hangulat, ráadásul sok olyan stábtag is volt, akiket már régről ismertem. Nagyon élveztem oda járni, mint ahogy nagyon élveztem annak idején a Barátok közt-öt is. Senki nem foglalkozott azzal, hogy mi lesz a sorozat további sorsa, mindenki tette a dolgát" - fogalmazott.

Attól sem tartott, hogy a saját nevén, Marenec Fruzsinaként jelent meg a sorozatban, de egy nem éppen szimpatikus karaktert játszott: "Bíztam benne, hogy a nézők nem mosnak össze ezzel a karakterrel, reméltem, hogy külön tudják választani a fikciót és a valóságot. Egyébként semmilyen negatív visszajelzést nem kaptam ezzel kapcsolatban, legalábbis személyesen nem - az internetes kommenteket régóta nem olvasom, annak idején rengeteg szenvedtem ugyanis azok miatt".

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Barátok közt-beli szerepével, Emmával viszont a mai napig azonosítják. "Sokszor Emma vagyok, ha bemegyek valahova vásárolni, hallom, hogy mondják egymásnak az emberek. A legjobb az volt, amikor a barátaimmal - akiknek még új volt ez az egész - elmentünk szórakozni, és a Romkertnél meglátott pár eléggé illuminált fiú, akik egyből elkezdtek ordítozni, hogy 'Ott a Tilda! Ott a Tilda!' Azóta ebből már szállóige lett, néha az RTL Klub folyosóin is így kiabálnak utánam a kollégák" - mesélte.

A mai napig visszajár egyébként a Barátok közt stúdiójába, jó kapcsolatot ápol nemcsak a színészekkel, de a stábtagokkal is - annak ellenére, hogy azért volt benne rossz érzés, mikor kiírták a sorozatból. "Nem harag vagy sértődés volt ez, hanem inkább szomorúság, de ez szerintem természetes. Kicsit el is voltam veszve, mert alapvetően a megszokások rabja vagyok, olyan típusú ember, aki nehezen hagyja ott a régi dolgokat" - mondta.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Színészkedni azonban így sem akar tovább, jelenleg inkább a műsorkészítés érdekli. "Semmi esetre sem pályázom színészi babérokra. A színház például egyáltalán nem vonz, ami egy picit jobban érdekel, az a filmes, sorozatos világ, főleg azért, mert ebben dolgoztam idáig. A következő szerelmem a szerkesztő-riporterkedés, ezt azért is élvezem, mert picit visszavonulhatok a képernyőről. Aki nincs képernyőn, azt nem bántják" - vélte.