Igyekeztem meghúzni magam - első nap a TV2-nél

Vágólapra másolva!
Épp ma, október 4-én 15 éves a TV2, és már nem sokan vannak olyanok a tévétársaságnál, akik az 1997-es, őszi napon is ott voltak a rajtnál. Dudás Ádám a kezdetektől a csatornánál van: most a Tények Reggel-t vezeti, számos műsorban kipróbálta magát, első anyagát egy bébiszitterről forgatta, de a kedvence az Ablak Európára című műsorsorozat volt.
Vágólapra másolva!

"Lóti-futi gyakornokként kerültem a TV2-be, alig múltam húszéves. Itt tobzódtunk sokan, olyan fiatalok, akik mára elismert szerkesztők, riporterek, műsorvezetők lettek. Egy asztalnál ültünk, és vártuk, hogy jöjjön életünk nagy lehetősége, az első forgatás. Az akkori reggeli műsor, a Jó reggelt, Magyarország! egyik, fiataloknak szóló blokkjában voltam riportergyakornok" - emlékezett vissza Dudás Ádám, aki korábban gyerekműsor-vezetőként dolgozott a közszolgálati tévében még a kilencvenes évek elején. Az akkori főnöke, Juhász Árpád szólt neki, hogy az induló TV2 fiatalokat, kezdőket keres: nem ígért semmit, annyit mondott, hogy ez csak egy lehetőség, aztán lesz, ami lesz. Dudás ma a reggeli hírműsor arca a csatornánál.

Emlékszik az első napra is. "Alig mertem megszólítani a kollégákat, nehogy valakit terheljek, zavarjak a kérdéseimmel, és még véletlenül se mondjak bármi sületlenséget. Igyekeztem meghúzni magam, de kedvesen fogadtak, hiszen mindenki volt kezdő, gondolom átérezték, mi játszódik le ilyenkor az emberben. Utólag úgy tűnik, hogy az első napomon semmi hasznosat nem csináltam, olyan lehettem, mint egy periszkóp, ami mindig figyel, követi az eseményeket, feltérképez. Aztán körülbelül egy héttel később már az egyik riporter segédriportere voltam. Nem kellett sokat várni az első saját anyagom elkészültére sem, a második héten már egy magyar bébiszitter amerikai kalandjairól forgattam. Így utólag visszagondolva rá, ezt a munkát nem tenném a nekrológomba" - mesélte.

Forrás: tv2
Forrás: tv2


Jó reggelt, Magyarország! TényekJó estét, Magyarország!Szép új világAblak EurópáraNaplóNapló-Tények ReggelTények EsteTények Reggel

A 15 év kedvence az Ablak Európára című műsorsorozat volt, amely a 2004-es uniós csatlakozás előtt jelentkezett a csatornán. "Az EU-s felkészülést segítette, és az Uniót mutatta be a nézőknek úgy, ahogy mindenki kíváncsi volt rá. Mi lesz velünk a csatlakozás után? Hogy élnek az Unióban, mennyiben változik az életünk? Tematikus adásokat készítettünk a családról, környezetvédelemről, kisebbségekről. A műsor segítségével olyan helyekre jutottam el, ahová magamtól biztosan nem lett volna lehetőségem elmenni. Ez volt a kedvenc műsorom, amelyben dolgoztam is. Nézőként pedig igazi Megasztár-rajongó voltam, és úgy érzem, Voice-rajongó is leszek a jövő héttől. Nagyon kedveltem még Nacsa Olivér és Bagi Iván TV2-es műsorát is, a Banánhéj című produkciót, amely szerintem a leghumorosabb műsor volt az utóbbi időben" - vélte a TV2 régi tagja.

Nézze meg videón a TV2 első 40 másodpercét itt, 1997-es felvételen!