Hagyott lezuhanni egy repülőt a Discovery Channel

discovery
Vágólapra másolva!
Október 18-án, este tízkor adja le a Kíváncsiság: Légikatasztrófa egyenes adásban című műsorát a Discovery Channel, amelyben egy lezuhanó utasszállító gépet mutatnak be.
Vágólapra másolva!

A televíziózás történetében először a Discovery Channel egyenes adásban közvetíti egy valódi utasszállító repülőgép lezuhanását. A páratlan kísérlethez több mint háromszáz fős stábra, egy repülőgépre, valamint többszázezer dollárnyi érzékelőre, műszerre és törésteszt-bábura volt szükség. A kísérletet a repülőben tizenkilenc, a gépet kísérő helikopterekről pedig további két kamera rögzítette. A filmből megtudhatjuk a választ arra, hogy hova üljünk, mit tegyünk, hogy túléljünk egy esetleges légikatasztrófát.

Forrás: discovery

A baleset helyszíne a mexikói Sonora-sivatag egy lakatlan része volt, melyet hosszas kutatómunkával választottak ki. Csak a forgatás helyszínén a pilótákkal, stábtagokkal és mexikói hatóságokkal együtt több mint 300 ember dolgozott. A NASA 1984-ben végrehajtott kísérlete óta nem volt rá példa, hogy biztonsági kutatás céljából egy utasszállító gépet a földnek vezessenek.