Eltűnik az 1 perc és nyersz, jön A kód

a kód
Vágólapra másolva!
November 5-én indul az RTL Klubon A kód, a változatosság kedvéért Sebestyén Balázzsal.
Vágólapra másolva!

Nincs már hátra sok adás az amúgy nézett és sikeres 1 perc és nyersz-ből, mert a hétköznapi, hetes sávban A kód című vetélkedő váltja, amelyet a Pókerarc óta több vetélkedőt kapott Sebestyén Balázsra bízott a csatorna. A szpotok már futnak az RTL-en, a megfelelő mennyiségű ünneplő játékossal, dermedt, feszült arccal.

A kód licencműsor, a modern televíziózás követelményeinek megfelelően nem merül ki annyiban, hogy kvízkérdéseket kapnak a játékosok (ez 2012-ben már nem lenne elég a tévézőnek), hanem más izgalmakat is próbál belecsempészni a stáb. Sebestyén az RTL évadindító sajtóeseményén egy piramisjellegű díszletről beszélt, ahol a párosok haladnak, minden jó válasszal lépve tovább. Különféle összegekkel gazdagodnak, azonban csak akkor kapják meg a nyereményt, ha visszafelé is sikerül megtenni az utat - emlékezve minden korábbi szakasznál adott helyes válaszra.

Kolosi Péter programigazgató az [origo] kérdésére korábban nem kívánta elmondani, mely külföldi licencről van szó. Jelezte, hogy nem magyar fejlesztésű a vetélkedő, de szerinte annyiban módosul a magyar verzióban a játék menete, és annyiban új lesz a díszlet is, hogy nincs értelme összehasonlítani más országban bemutatott gameshow-val. Az eredeti a brit The Exit List volt, erről többet itt olvashat.