Újabb tévésorozatot vádolnak lopással

the league
Vágólapra másolva!
Az itthon a Comedy Centalon látható A liga miatt kell bíróságra menniük a készítőknek.
Vágólapra másolva!

Két tévés író támadja jogi úton az amerikai FX csatornán látható The League című sorozatot. Az itthon a Comedy Centralon futó széria a bíróságra ment felperesek szerint számos elemet vett át az általuk The Commissioner címen kitalált projektből.

Az írók szerint helyszínek hasonlóak, sőt, az egész koncepció egy másolat: mindkettőben szerepel testvérpár, sok mindent eldöntő sérülés, ünnepelt sportoló, vegasi sportesemény, egy draft, közös meccsnézés egy bárban, furcsa kaland egy szexbárban. A szerzők 2006 decemberében írták le a tervezetet, amely szerintük számos csatornához eljutott. A The League idén októberben már a negyedik évadját kezdi.

Forrás: FX Networks

Volt már több plágiumvád a tévéiparban: 2007-ben egy komédiaszerző, Buddy Sheffield nyújtott be keresetet, mivel meg volt győződve róla, hogy a Disney lenyúlta egy ötletét, miközben nem fizetett érte - és elkészítette a világszerte sugárzott Hannah Montaná-t. Egy Anthony Spinner nevű producer pedig az ABC csatornát és a Touchstone Televisiont perelte, mert állítása szerint ő már 1977-ben előállt a Lost történetével, melyet az ABC akkor - és még kétszer, 1991-ben és 1994-ben - visszadobott, hogy aztán 2004-ben az ő közreműködése nélkül hozakodjon elő vele.