Sztárok gyerekeit futtatják az X-Faktorban

Vágólapra másolva!
A hétvégi X-Faktor-adásban színpadra lépett Zámbó Jimmy fia, akinek szerepeltetése egyelőre telitalálatnak számít, mert sok újság, internetes portál foglalkozott vele, hírét keltve így a tehetségkutatónak. A Zámbó-gyerek várhatóan Jimmy táborát is megmozgatja, jelentősebb sms-bevételt remélhet tőle a csatorna. Vajon a műsorban feltűnő sztárgyerekek maguktól jelentkeznek, vagy az RTL keresi meg őket a nagyobb nézettség reményében?
Vágólapra másolva!

Munkakapcsolat volt az ifjabb Zámbó és az X-Faktor mentora közt

Általános, bár nem bevallott gyakorlat a tévécsatornáknál, hogy egyes produkciók, valóságshow-k, tehetségkutatók stábtagjai járják a szórakozóhelyeket, nézik a közösségi oldalakat, a YouTube-videókat, és amennyiben érdekesnek, izgalmasnak tűnő embert találnak, meghívják a show-ba. Ilyenkor a "miért jelentkeztél?"-kérdés néha átlátszó a zsűritag vagy mentor szájából, hiszen sokan úgy kerülnek a kamera elé, hogy behívják őket: vagy tehetségük, vagy az átlagtól eltérő karakterük miatt.

Direkt casting volt már a Viasat3-nál, több valóságshow-ban, például az Aranypart esetében, és az sem titok, hogy a TV2-es The Voice is alkalmazza ezt a módszert, hogy a legjobbakat begyűjtse. Az RTL-es valóságshow-kba sokszor találtak karaktereket direkt casting útján: a Való Világ-ba Pétert behívták, mint valóságshow-veteránt, egyszer Ördög Nóra barátnője, a VV5-be bekerült ügyvéd Eszter is elszólta magát, de Dukai Regina testvérének szerepeltetése sem tűnik teljesen véletlennek. Sztárok, celebek, ismert emberek rokonait, gyerekeit előszeretettel alkalmazzák a nagyobb költségvetésű produkciók, hiszen képükkel, nevükkel könnyebb eladni a show-t a médiának.

Schiwert-Takács László, a műsor kreatív főszerkesztője szerint minden műsornál van direkt casting, a stáb jár éjszakai klubokba, szórakozóhelyekre, karaoke-bulikba, hogy felfedezzenek jó hangú előadókat. "Viszont Janicsák Veca, Wolf Kati, a Nyári lányok és Zámbó Krisztián is kivétel nélkül maguktól jelentkeztek. Olyan casting, hogy 'hívjuk be híres emberek gyerekét!', nem volt nálunk. Veca már a Csillag születik-be jött magától, és ott egyáltalán nem esett le, hogy István lánya, noha ismertem az apját, de a Veronika nevet nem kapcsoltam hozzá" - emlékezett.

A főszerkesztő az [origo]-nak azt mondta, hogy a nézettségnek nem az tesz jót, ha az ismert ember gyereke van a műsorban, hanem az, ha tehetséges emberről van szó. "Önmagában az, hogy ott van, nem emel a nézettségen. Emlékezetes és különleges legyen! Zámbó Krisztián és mi is jobban szeretnénk, ha őt önmagáért néznék, és nem apja miatt: nyilván az ő célja saját jogán ismertté lenni. Neki elég jónak kellett lennie a válogatón, hogy mi is odafigyeljünk rá. Ha nem lett volna elég érdekes, kimaradt volna a műsorból" - magyarázta.

Mint megtudtuk, lesz még ismert médiaszemélyiség lánya az idei évadban, de nem fog kiderülni a műsorból, ki a híres szülő. Az X-Faktor-ból még három castingadás van hátra, majd két tábor, illetve a mentorok házában eltöltött két hétvége után jönnek az élőshow-k.

De addig is nézzük, kik hoztak magukkal szülői örökséget!

Janicsák Veca

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv

Janicsák Veca maga ment el válogatókra, nem hívta be külön az RTL, mondta el kérdésünkre. "Megtapasztaltam pozitívumát és negatívumát annak, hogy édesapám ismert. Mindenkinek vannak szülei, mindenki örököl tőlük képességeket, affinitást. Szülei miatt senkit nem lehet beskatulyázni, így nem kell azzal foglalkozni, ki kinek a fia, lánya. Én saját magamtól kezdtem énekelni, ezzel én akartam foglalkozni, nem volt családi nyomás. Édesanyám grafikus, édesapám zenész, így én jobban orientálódtam a művészetek felé. Ha egy orvosnak orvos a gyereke, senki nem lepődik meg, ez a művészvilágban is így van" - mondta. Zámbó Krisztián feltűnésére reagálva elmondta, hogy édesapjának rengeteg olyan rajongója volt, aki tűzön-vízen átment volna érte, és ez nem lesz neki hátrány az X-Faktorban, mivel egy részük biztos rokonszenvezik majd Jimmy fiával is.

Ő először a Csillag Születik színpadán próbált szerencsét, de kiesett a válogatások során. 2010-ben tűnt fel újra a képernyőn, ekkor az X-Faktor legjobbjai közé jutott, s a negyedik helyen végzett. Megválasztották az év női hangjának, s első saját albuma két hét alatt aranylemez lett. Az énekesnő többször jelezte hogy büszke arra, hogy nem ismert apja hátán kapaszkodott fel, hanem magának teremtetette meg előadói karrierjét. Janicsák István a Z'Zi Labor énekeseként a nyolcvanas években kezdte énekesi karrierjét, a Honky Tonk Woman sajátos feldolgozásával lettek országosan ismertek, adtak el sok százezer nagylemezt.

Summer Sisters

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv

Nyári Aliz és Nyári Edit külön produkcióval jelentkeztek az X-Faktor-ba 2010-ben, de a mentorok csak azzal a feltétellel engedték őket tovább, ha együtt folytatják a versenyt. A döntő harmadik fordulójában estek ki, de nem hagyták abba karrierjük építését, idén készítették el első videoklipjüket. Ötéves koruk óta zongoráznak és a tehetségkutató előtt sem volt számukra ismeretlen a színpad. Zongoraművész édesapjuk, Nyári Károly fellépései alkalmával idehaza is olyan világsztároknak játszott, mint Al di Meola, Robbie Williams, Paul McCartney, Sting, Michael Jackson, Madonna vagy Antonio Banderas.

Wolf Kati

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv

Kati 1981-ben gyerekként vált ismertté, mikor őt választották a Vuk főcímdalának elénekléséhez. Az énekesnő 2010-ben jelentkezett az X-Faktor válogatására, és Nagy Feró mentoráltjaként a Takács Nikolas elleni párbajban esett ki a versenyből. 2011-ben ő képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalversenyen, a tehetségkutató óta számos szakmai díjjal büszkélkedhet. Édesapja az Erkel-díjas Wolf Péter, aki zeneszerzőként több magyar művésznek, köztük Kovács Katinak is írt dalokat.

Bodnár Attila

Szintén 2010-ben állt az X-Faktor zsűrije elé a Modern Hungária énekesének utcazenész fia. Az aluljárókban zenélő fiú bekerült a legjobb ötven közé, de a mentorházig már nem jutott el a műsor során. Titokban akarta tartani a rokoni kapcsolatot, de a névegyezés miatt Nagy Feró rákérdezett, van-e valami közé az Elfújta a szél-típusú dalokat éneklő Bodnár Attilához. Ekkor ismerte be, hogy Fenyő egykori zenésztársának fia.

Zámbó Krisztián

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv

A harmadik X-Faktor válogatáson tűnt fel, négy igennel jutott tovább elhunyt apja Bukott diák című dalával. Az énekes a műsor alapján lenyűgözte, sőt meg is ríkatta a mentorokat és a műsorvezető Ördög Nórát. Zámbó Jimmy fia azzal indokolta jelentkezését, hogy olyan elismerésre vágyik, amit csak ebben a műsorban kaphat meg. Apját nem kell különösebben bemutatni, halála után sok ével is címlapokat kap, hangterjedelme és egyedi előadásmódja miatt rajongói elnevezték Királynak. A kilencvenes évek egyik legkedveltebb hazai előadójává vált. Halála után lemezeladási rekordokat döntött, 2001-ben bekerült a Guinness Rekordok könyvébe.

Gerendás Dávid

A végére egy kakukktojás, mert nem az X-Faktor-ban, hanem a Megasztár 2012-es szériájában szerepelt Gerendás Péter fia, de a döntőbe nem sikerült bejutnia. A zsűri a párbaj során Burgess Benjit találta jobbnak, így Dávid esett ki a műsorból. A zenészcsaládból származó fiú édesanyja vokalista, édesapja, Gerendás Péter szövegeket írt Koncz Zsuzsának és Zoránnak, és gyakran turnézott az LGT-vel, honlapja szerint 14 lemeze jelent meg.