Az évad legjobb női a tévéből

Vágólapra másolva!
Bosszúszomjas milliomos lány, mindenre emlékező nyomozónő, Playboy-nyuszi és a Narancsvidék szépsége - szerintünk többek között ők voltak a legjobb nők az elmúlt évad televíziós kínálatában. Tízes listánk természetesen szubjektív, de mindenképp csak olyan színésznőket vonultat fel, akik 2011 szeptember-októberében bukkantak fel a képernyőn, vagy ebben az időszakban kezdtek új projektbe.
Vágólapra másolva!

Amber Heard - The Playboy Club

A The Playboy Club a 2011/2012-es tévés évad első elkaszált sorozata volt - csupán három epizódig jutott -, de így is akadtak benne nők, akik bizonyára megragadtak a férfinézők emlékezetében. Amber Heard a Maureen nevű Playboy-nyuszit játszotta, korábban olyan sorozatok egy-egy epizódjában tűnt fel, mint a Kaliforgia vagy a Gyilkos elmék. Az Informátorok című Bret Easton Ellis-adaptációban a bájaiból is sokat mutatott, legutóbb pedig Johnny Depp oldalán szerepelt a Rumnapló-ban.

-------------------------

Zooey Deschanel - New Girl

Az énekesnőként is ismert színésznő 2011-ben indított saját sorozatot, amelyből az idén a második évad is érkezik: a New Girl-ben egy szakításon frissen túlesett lányt játszik, aki három (egyedülálló) férfival bérel közös lakást. Első filmje az 1999-es Dilidoki volt, később komolyabb szerepeket alakított a Galaxis útikalauz stopposoknak, Az igenember és az 500 nap nyár című filmekben. Több billentyűs és ütőhangszeren, valamint bendzsón és ukulelén játszik, bemutatkozó lemeze 2008-ban jelent meg.

-------------------------

Poppy Montgomery - Felejthetetlen

Az AXN adja itthon a Felejthetetlen című krimisorozatot, amelynek főhőse, Carrie Wells az égvilágon mindenre emlékszik, és ezt kamatoztatja is nyomozásai során. Alakítója, Poppy Montgomery már a Nyomtalanul-ban is rendőrnőt játszott, és szeret is olyan nőket megjeleníteni, akik jól elboldogulnak a férfiak világában - mondta egy korábbi interjúban. A szexbomba című minisorozatban Marilyn Monroe-t alakította, és olyan szériákban vendégszerepelt, mint a Drága testek, az Ötösfogat vagy a New York rendőrei.

AXN

-------------------------

Emily VanCamp - Bosszú

Az M1-en augusztus 22-től látható Bosszú-ban Emily VanCamp maga mögött hagyja a jókislányos imázst, amelyet többek között az Everwood és a Testvérek című sorozatokkal épített fel: ezúttal egy olyan nőt alakít, aki - jótékonykodó milliomosnak kiadva magát - csak azért férkőzik be a hamptonsi elitbe, hogy bosszút álljon apja haláláért, családja tönkretételéért. A színésznőt többek között A kör második részében és a Víruscsapdá-ban is láthattuk korábban.

Forrás: AFP/Valery Hache

-------------------------

Annie Ilonzeh - Charlie angyalai

Az itthon az AXN-en látott Charlie angyalai nem szerepelt túl jól a nézők körében (négy epizód után elkaszálták), de ahogy a The Playboy Club-ban, úgy az itt látott nők is bizonyára sokak emlékezetében megragadtak. Minka Kelly és Rachael Taylor mellett Annie Ilonzeh játszott a sorozatban, aki korábban csak a General Hospital-ban vitt komolyabb szerepet, vendégszerepelt viszont az Így jártam anyátokkal-ban és a Törtetők-ben is.

-------------------------

Maria Bello - New York-i nyomozók

A Viasat3 által adott krimisorozat központi karaktere Jane Timoney, egy makacs, munkamániás rendőrnő, akinek a munkája mellett a férfi kollégái előítéleteivel is meg kell küzdenie - ráadásul nemrég helyezték át a New York-i nyomozókhoz, ahol nyers stílusa miatt nem mindenki kedveli, de szakmaiságát nem kérdőjelezik meg. A szerepen kívül igen bájos Maria Bello a Vészhelyzet-ben, illetve a Mr. és Mrs. Smith-ben végzett komolyabb tévés munkát - előbbiben dr. Anna del Amicót, utóbbiban a női címszereplőt játszotta.

Forrás: AFP/Robyn Beck

-------------------------

Margot Robbie - Pan Am

Az itthon a FEM3-on látott Pan Am (amely a hatvanas évek vezető amerikai légitársasága és alkalmazottjai mindennapjait mutatja be) több csinos nőt vonultat fel. Christina Ricci, Karine Vanasse és Kelli Garner mellett talán Margot Robbie vonzhatja a legtöbb rajongót: a színésznő a Pan Am előtt csak az ausztrál Szomszédok-ban, vagyis a Neighbours-ban alakított komolyabb szerepet, az I.C.U. című thrilleren viszont associate producerként is dolgozott.

-------------------------

Rachel Bilson - Hart of Dixie

A Narancsvidék Summerje, Rachel Bilson is új tévés projektbe kezdett tavaly: a Hart of Dixie-ben egy New York-i lányt alakít, aki frissen végzett az orvosin, de a helyett, hogy a metropoliszban maradna, egy kisvárosi praxisba társul be. A színésznő korábban feltűnt a Chuck-ban és az Így jártam anyátokkal-ban is, valamint a női főszerepet játszotta a Hipervándor-ban. Rendre szépen szerepel a legszexisebb nőket tömörítő listákon, a Maximnál 2005-ben például a hatodik lett.

Forrás: AFP/Getty Images/Michael Loccisano

-------------------------

Jane Levy - A kondom el van vetve

A Suburgatory itthon meglehetősen furcsa címmel, A kondom el van vetve-ként fut az HBO Comedyn: a jelenleg huszonkét éves Jane Levy itt egy tizenhat éves kamaszlányt játszik, akinek cseppet sincs ínyére, hogy apja rögeszméje miatt New Yorkból a nyugis kertvárosba kell költöznie. A lány a Shameless - Szégyentelenek-ben tűnt fel (szintén 2011-ben, csak épp januárban), és a két produkció közt szerepelt a Nobody Walks című filmben is.

Forrás: AFP/Getty Images/Michael Buckner

-------------------------

Jennifer Morrison - Egyszer volt, hol nem volt

A Doktor House Cameronja tavaly egy mesés történettel tért vissza a képernyőre: az M1-en augusztus 19-étől látható Egyszer volt, hol nem volt-ban Hófehérke és a herceg lányát játssza, aki azonban mit sem tud valódi származásáról, óvadékügynökként tengeti mindennapjait Bostonban - egészen addig, amíg örökbe adott kisfia a segítségét nem kéri a fantáziavilág megmentésében. Morrison időközben az Így jártam anyátokkal-ban is feltűnt, itt Ted egyik barátnőjét játszotta, vagyis akár ő is lehetett volna a címbeli anya.

Forrás: AFP