Reklám miatt nem ment élőben az élőnek kiírt magyar kézimeccs

Vágólapra másolva!
Kézilabdához eladott tévéreklám miatt ment négyperces csúszással a Magyarország-Dél Korea olimpiai mérkőzés első félideje az m1-en.
Vágólapra másolva!

Az internetes közvetítést és az olimpia hivatalos oldalának frissítéseit figyelőknek feltűnhetett, hogy a Magyarország-Dél Korea kézilabda-mérkőzés nem élőben, hanem csúszással indult, annak ellenére, hogy "élő" felirat volt a képernyő sarkában. Az MTV-nek a hétvégén egy bokszmeccset és egy asztalitenisz-mérkőzést sem sikerült élőben közvetítenie, noha az "élő" felirat akkor is látható volt.

Az [origo] kérdésére az MTVA sportosztálya közölte, hogy nem az egész meccs, hanem csak az első félideje ment négy perc csúszással. "Azért volt csak az első félidőben a négy perc csúszás, amit a szünetben behoztunk (tehát a II. félidő abszolút élő volt), mert a vízilabda és a kézilabda közé be kellett tennünk egy reklámot, amely a kézilabdához lett eladva. Ahhoz, hogy egyáltalán közvetíthessük az olimpiát, nem kevés pénzért, reklámok is kellenek, még akkor is, ha olyan pechünk van, hogy a vízilabda vége és a kézilabda eleje között csak két perc van" - tették hozzá.

Az amerikai sporteseményeket eleve nem élőben, hanem pár másodperces csúszással adják, hogy megelőzhetőek legyenek a Janet Jackson-féle mellbimbó-mutogatós botrányok.